Ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο… (Video)

Το αυτοκίνητο του Ισπανού ξέφυγε από την πορεία του χτύπησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα της προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια σαν αεροπλάνο διέγραψε μια πορεία 150 μέτρων στον αέρα…

Ο έμπειρος πιλότος της Φόρμουλα ένα, καθώς ετοιμαζόταν να προσπεράσει ένα άλλο μονοθέσιο, έχασε τον έλεγχο. Η φόρμουλα του από την ταχύτητα στην κυριολεξία απογειώθηκε στις μπάρες.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας. Στον 17ο γύρο ο Ισπανός πιλότος επιχείρησε να προσπεράσει τον Μεξικάνο Γκουντιέρες. Το μονοθέσιο του άγγιξε τη ρόδα του Μεξικάνου και έχασε την πρόσφυση του με το έδαφος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους οδηγούς δεν έπαθε το παραμικρό, βγήκαν αλώβητοι από τα αυτοκίνητα τους, χαιρέτησαν το πλήθος και πήγαν στα πιτς. Ο Φερνάντο Αλόνσο λίγη ώρα αργότερα δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εμπρός σας και σας μιλώ… Θέλω να ευχαριστήσω την FIA για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στις προδιαγραφές ασφαλείας. Είμαι το ζωντανό παράδειγμα πως αυτές οι προδιαγραφές… λειτουργούν! Ήταν ένα καθαρά αγωνιστικό συμβάν. Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνω την κίνησή μου αλλά δεν περίμενα πως (ο Γκουτιέρεζ) θα φρενάριζε τόσο νωρίς. Αλλά ήμουν τυχερός…»

https://www.youtube.com/watch?v=hm46AwQpFQ8

https://www.youtube.com/watch?v=-u200gz1yZ4