Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Βιδωμένοι στις θέσεις τους” γράφει ότι οι Ευρωπαίοι ψάχνουν χρυσές τομές για να σώσουν την παρτίδα και ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για συμβιβασμό ή υπαναχώρηση στο θέμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας. Αλλού αναφέρει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία διερευνά άλλες δύο υποθέσεις αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού εκτός από τα Agusta για τα οποία αρχίζει ποινική διερεύνηση. Επίσης η “Σ” σε άλλο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρει ότι έπονται και άλλες συλλήψεις και αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα με τα σκουπίδια.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αλλαγή σκηνικού οι πιέσεις στην Άγκυρα” γράφει ότι η ΕΕ συνδέει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με την επίλυση του Κυπριακού και ότι η Μέρκελ δηλώνει πως οι προϋποθέσεις για ένταξη παραμένουν αναλλοίωτες. Αλλού αναφέρει ότι το Ανώτατο δικαίωσε την Υπουργό Εργασίας για τα διατάγματα ωραρίων των καταστημάτων και ότι απερρίφθησαν οι προσφυγές της ΠΟΒΕΚ. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” γράφει ότι συνεχίζεται για τρίτη μέρα η απεργία της ΠΑΣΥΝΟ χωρίς καμία ένδειξη για λύση.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πέφτουν βροχή τα σενάρια” αναφέρει ότι επιχειρείται στις Βρυξέλλες να ευθυγραμμιστούν τα άστρα Κυπριακού και τουρκικών κεφαλαίων και ότι η Λευκωσία επαναλαμβάνει ότι το άνοιγμα κεφαλαίων προϋποθέτει εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας. Αλλού γράφει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρέδωσε στον Εισαγγελέα επιστολή με σημαντικά στοιχεία για το ΧΥΤΥ Κόσιης το 2006 και στην οποία φαίνεται πως αγνοήθηκε χαμηλότερη προσφορά κατά 55 εκ. Επίσης ο “Φ” αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ ότι γιατρός καταγγέλλεται ότι ζήτησε 2,000 ευρώ για να επισπεύσει εγχείρηση και ότι για την υπόθεση διεξάγεται ήδη έρευνα.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εκτραπείσα Κυβέρνηση έναντι νοσηλευτών” και γράφει ότι αντί του διαλόγου η Κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση και επιστρατεύει “απειλές, εκβιασμούς και ψέματα” και ότι η ΠΑΣΥΝΟ καταθέτει αγωγές εναντίον όσων απειλούν ή παρεμποδίζουν νοσηλευτές να απεργήσουν. Αλλού αναφέρει πως είναι άνευ αντικειμένου η απόφαση του Ανωτάτου για τα ωράρια γιατί η Βουλή αφαίρεσε το 2015 το δικαίωμα στην Υπουργό να εκδίδει διατάγματα. Σε άλλο θέμα η “Χ” γράφει ότι τη Δευτέρα υπογράφεται η τριετής συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εξαρτάται από την Κύπρο” αναφέρει ότι ο Ντόλαντ Τουσκ προειδοποίησε πως ενδεχόμενη συμφωνία για τα διαπραγματευτικά κεφάλαια της Τουρκίας είναι συνδεδεμένη με διάλογο στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως με βάση διεθνή έρευνα, οι Κύπριοι δεν είναι ευτυχισμένος λαός και ότι κατατάσσονται στην 69η θέση σε σύνολο 157 κρατών. Σε άλλο θέμα προβάλλει την απεργία της ΠΑΣΥΝΟ και την επίσκεψη χθες του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Λεμεσού.