Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Στα χαρακώματα για τις αποκαλύψεις» γράφει ότι σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε χθες η αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με την ΕΔΕΚ, αναφορικά με την απόφαση του Προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Μαρίνου Σιζόπουλου να προβεί σε αποκάλυψη των συμφωνηθέντων στις συνομιλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μόνη της στον αγώνα για υλοποίηση των αιτημάτων που προβάλλει έμεινε η ΠΑΣΥΝΟ, αφού καμιά άλλη συντεχνία των λειτουργών της υγείας δεν πρόκειται να ακολουθήσει στα απεργιακά μέτρα. Επίσης γράφει για αιφνιδιασμό με 0% επιτόκιο από την ΕΚΤ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Οι διαρροές φέρνουν αλλαγές» γράφει ότι νέο σχήμα κατ΄ ιδίαν συναντήσεων εξετάζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ κατηγορεί τον Μαρίνο Σιζόπουλο για «παραβίαση βασικών αρχών» λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία ζήτησε και πέτυχε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του διευθυντή της εταιρείας Ηλέκτωρ, Ιωάννη Κοκότση, μετά τα στοιχεία που τον συνδέουν με μίζες πέραν των 200.000 ευρώ. Ακόμη, γράφει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα της Ευρώπης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Κούρεμα μισθών για πρόστιμα» ότι η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει μέχρι σήμερα 654 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων εναντίον των οποίων εκκρεμούν εντάλματα προστίμων, ενώ ονομαστικός κατάλογος παραδόθηκε στο Γενικό Λογιστήριο για να αποκόπτονται τα πρόστιμα από τους μισθούς. Αλλού γράφει για τις χωριστές συναντήσεις που είχε χθες με τους ηγέτες ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενόψει της σημερινής συνάντησης, με την προσοχή να στρέφεται και πάλι στο περιουσιακό. Επίσης γράφει ότι οι διαβητικοί είναι έξω φρενών με τους γιατρούς.

Χαραυγή: Με τίτλο «Αλχημεία 2 δισ. ευρώ για το ξεπούλημα του λιμανιού», ότι μόνο σαν αλχημεία μπορεί να θεωρηθεί η αναφορά του Υπουργού Μεταφορών σε έσοδα 2 δισ. που θα έχει το κράτος σε βάθος 25 χρόνων από την ιδιωτικοποίηση εμπορικών υπηρεσιών στο λιμάνι Λεμεσού. Ακόμη, γράφει ότι καθηγητές και γονείς προειδοποιούν με λήψη μέτρων για την «εναλλακτική» εισδοχή στα πανεπιστήμια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 600 τραπεζικοί υπάλληλοι μένουν σύντομα στο δρόμο.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ο Πρόεδρος ζυγίζει τις επιλογές για Εθνικό Συμβούλιο», ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν απέκλεισε τον τερματισμό της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών στο Εθνικό Συμβούλιο μετά τη δημοσιοποίηση μέρους των πρακτικών από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ενώ δήλωσε στο ΡΙΚ ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο κατ` ιδίαν συναντήσεων. Αλλού γράφει ότι λίγο πριν την παρέλευση της προθεσμίας, κατέρρευσε η ιστοσελίδα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς πολλοί έσπευσαν να πληρώσουν την τελευταία στιγμή. Επίσης γίνεται αναφορά στην αγωγή 23χρονου εναντίον φαρμακευτικής εταιρείας για αντιβιοτικό που σύμφωνα με τον ισχυρισμό, του κατέστρεψε το συκώτι.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Γράφεται ιστορία» παραθέτει στο κύριο θέμα της συνέντευξη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος λέει ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για ειρήνη στην Κύπρο και η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει. Επίσης γράφει για νέα φάση στις συνομιλίες. Αλλού, γράφει ότι ο δήμαρχος Λάρνακας αγωνιά για την παραμονή των εταιρειών υδρογονανθράκων στην πόλη.