Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Γεωπολοτικός Αρμαγεδδών στην Ανατολική Μεσόγειο”, γράφει ότι ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Συρία καθώς η Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων στο συριακό έδαφος, με τη διεθνή κοινότητα να καλεί την Άγκυρα να τερματίσει τους βομβαρδισμούς. Αλλού, γράφει για το νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα άλλο ένα νέο μόλις 18 ετών. Σε άλλο της θέμα γράφει για συνδικαλιστικό καβγά στα ξενοδοχεία, με τη ΔΕΟΚ να προβαίνει σε καταγγελίες για αποκλεισμό της από τις συζητήσεις.

Αλήθεια: Με τίτλο “Μετεξέλιξη και όχι κατάλυση”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, θεωρεί άσκοπες τις συζητήσεις περί μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση λύσης, θεωρώντας την δεδομένη. Αλλού, γράφει για τη στρατιωτική συνεργασία που θα υπογραφεί σήμερα στη Λευκωσία μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Λιβάνου στη χώρα μας. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι άκαρπες ήταν οι προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο για αποτροπή των απεργιών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και αναζητείται λύση σήμερα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Λίφτινγκ στο Υπουργείο Ενέργειας” γράφει ότι μελέτη για την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Ενέργειας θα φέρει πολλές αλλαγές και διαφοροποιήσεις στη λειτουργία του Υπουργείου με διακοπή υπηρεσιών, συγχωνεύσεις και μεταφορές αρμοδιοτήτων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το βασικό μήνυμα της Τουρκίας προς την ΕΕ “ξεχάστε την Κυπριακή Δημοκρατία” και η επιμονή της για μόνιμες παρεκκλίσεις από το κεκτημένο διαμορφώνουν την τουρκική προσέγγιση για τις επιδιώξεις της. Αλλού, γράφει για διάβρωση σοκ στις ακτές της επαρχίας Πάφου, αφού από το 1985 συνολική έκταση 20 ως 40 μέτρα παραλιακού μετώπου έχει εξαφανιστεί στο Δήμο Γεροσκήπου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Καταστρέφουν τα κέντρα των πόλεων”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η μονομερής απόφαση της Κυβέρνησης να αποξενώσει από το κράτος σημαντική περιουσία προκαλεί σειρά αρνητικών επιπτώσεων στον στρατηγικό πολεοδομικό σχεδιασμό των πόλεων. Αλλού, γράφει πως από εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επωφελήθηκαν 14.869 αιτητές για αναστολή ενταλμάτων φυλάκισης ενώ αποφυλακίστηκαν 300 άτομα για χρηματικές οφειλές. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι συναντώνται σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου.