Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Θύελλα από δήλωση Κασουλίδη” αναφέρεται στη συνέντευξη του ΥΠΕΞ στους Financial Times για το Κυπριακό και τις εγγυημένες πλειοψηφίες και τις αντιδράσεις των κομμάτων στη φράση του ότι “δεν έχουμε πρόθεση να μεταμορφώσουμε το βόρειο τμήμα μέσω πληθυσμού ή ιδιοκτησίας περιουσιών”. Αλλού γράφει ότι ανακοινώθηκε η πατριωτική Αλληλεγγύη, το κίνημα της Ελένης Θεοχάρους που παρουσιάστηκε σε διάσκεψη Τύπου χθες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έλυσε το γόρδιο δεσμό των κομματικών χορηγιών και ότι πληρώνονται όλοι πλην της Συμμαχίας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Όλα επί τάπητος ενώπιον του Μπαν” αναφέρεται σε συνάντηση – κλειδί για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Νταβός και πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταφέρει την πραγματική κατάσταση στις συνομιλίες. Αλλού γράφει για μίνι ΓεΣΥ με εισφορές με ανταπόδοση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κατρακυλά το πετρέλαιο και για τρεις διαδοχικές μειώσεις στην τιμή της βενζίνης σε μία εβδομάδα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πράσινο για το έργο – μαμούθ” γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε 65χρονο Ούγγρο επιχειρηματία και τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο “Εδέμ” στη Γεροσκήπου, μια επένδυση 3,5 δισ. Ευρώ. Αλλού γράφει ότι ξηλώνουν τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στη Λάρνακα μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2017 πρέπει να αποτελούν παρελθόν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές στις προσλήψεις αστυνομικών και οι νεοπροσληφθέντες θα πρέπει να είναι πέντε εκατοστά ψηλότεροι.

Χαραυγή: Με τίτλο “Μάξι εμπαιγμός των κυβερνώντων για το ΓΕΣΥ” αναφέρεται στο μίνι ΓΕΣΥ γράφοντας ότι ο τομέας της υγείας είναι θύμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας των κυβερνώντων. Αλλού αναφέρει ότι διάγνωση των πραγματικών προθέσεων της Τουρκίας για τη λύση του Κυπριακού χαρακτηρίζεται η επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην Κωνσταντινούπολη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος λειψυδρίας και πως η εικόνα των φραγμάτων ανησυχεί.

Cyprus mail: Με τίτλο “Πιθανή η λύση, παραμένουν θέματα” αναφέρεται στην ενημέρωση του ΣΑ του ΟΗΕ από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε για την πορεία των συνομιλιών και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ. Αλλού γράφει ότι ένας 47χρονος από την Λάρνακα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο μηνών για κακομεταχείριση ενός σκύλου και ενός κουταβιού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μια τελευταία ευκαιρία για την αναζωογόνηση της παλιάς πόλης της Πάφου και πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μετακίνηση του τερματικού των λεωφορείων.