Κλείδωσε η συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη για την Τρίτη

Μία πολιτική συνάντηση βαρύνουσας σημασίας αναμένεται να είναι το πρώτο τετ α τετ ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ραντεβού κλείδωσε για την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 15:00, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό και τη διοικητική μεταρρύθμιση. Πάντως, από τη δημόσια αντιπαράθεση και τους εξ αποστάσεως διαξιφισμούς που έχουν εξαπολύσει, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου αρχηγού της ΝΔ, το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών μοιάζει αγεφύρωτο.

Ιδιαίτερη μνεία με αιχμές στην αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για το δημόσιο και τον κρατικό μηχανισμό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

«Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως μέγας μεταρρυθμιστής. Πριν λίγους μήνες στην κυβέρνηση Σαμαρά είχε μια καίρια θέση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Στη θητεία του υπήρξε ο ποιος πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους. Με μια διάταξη καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων και διόρισε με μη ανοικτές διαδικασίες αυτούς που ο ίδιος επέλεξε», κατήγγειλε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του έχει διαμηνύσει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξει τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απλώς για να κρατηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «θράσος» στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Αλά καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε. Βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει. Η εντολή που έλαβα δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσιπρα. Έχω καθαρή εντολή να στηρίξω τους πολίτες της χώρας», τόνισε.