Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “ Σχέδιο Β` ετοιμάζει η Κυβέρνηση” αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της η κυβέρνηση ετοιμάζει Σχέδιο Β`, για αντιμετώπιση των συνεπειών που θα προκύψουν από την καταψήφιση -όπως όλα δείχνουν- του νομοσχεδίου για τη CYTA από τη Βουλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επαιτεία που έγινε βιομηχανία και συστήνει την προσοχή από τους ζητιάνους και τους επιτήδειους πλανοδιοπώλες. Αλλού γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αρνείται τα περί επιστροφής της Μόρφου. Σε άλλ θέμα γράφει ότι η σε στρατηγικές κινήσεις για τις υποχρεώσεις της στις τράπεζες προχωρά η Εκκλησία.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αναδιαρθρώνουν μεγαλοφειλέτες” αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται σε τροχιά συνεχούς και εντεινόμενης αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων, αφού σύμφωνα με το Διευθυντή Διεύθυνσης Εταιρικών Επιχειρήσεων της Τράπεζας, Μιχάλη Περσιάνη, το 80% των αναδιαρθρώσεων στις οποίες έχει προβεί μέχρι στιγμής ο Όμιλος θεωρείται απόλυτα επιτυχημένο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών διαβεβαίωσαν χθες ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για αποκρατικοποίηση της CYTA. Αλλού γράφει ότι στο εδώλιο οδηγούνται 4 ηγετικά στελέχη της Λαϊκής και πρόκειται για τον, Ευθύμιο Μπουλούτα, το Μάρκο Φόρο, το Νεοκλή Λυσάνδρου και τον Παναγιώτη Κουννή.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “ Εννιά φορές ζήτησαν παράταση” αναφέρει ότι την 1η Ιανουαρίου στην Κύπρο θα έπρεπε να ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΦΑ στη βάση “ενδιάμεσης λύσης” ως της μεθόδου για για σύντομη εξασφάλιση φθηνότερης ενέργειας. Αλλού αναφέρει ότι προς αποκρατικοποίηση βαίνουν και οι 61 κατοικίες στον Αμίαντο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στην οριστική αναστολή των εργασιών της FBME και ότι η η τράπεζα οδηγείται σε εκκαθάριση.

Χαραυγή: Με τίτλο “Παραπλανούν για ΑΗΚ” αναφέρει ότι η Κυβέρνηση προχωρεί στο σπάσιμο της ΑΗΚ στα δύο, στη βάση μελέτης την οποία ετοίμασαν ξένοι σύμβουλοι. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην αυριανή κινητοποίηση για την προστασία της χερσονήσου του Ακάμα, κατά την οποία καλούνται άπαντες να ταχθούν στο πλευρό όλων όσοι απαιτούν διαφύλαξη του Ακάμα και ανακήρυξη της περιοχής σε Πάρκο Βιόσφαιρας της UNESCO. Αλλού γράφει ότι η ΕΕ παρέτεινε επίσημα χθες και για διάστημα έξι μηνών, τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι ξεχασμένες γυναίκες του 1974” αναφέρει πως τα δεινά από την τουρκική εισβολή του 1974 έρχονται να στοιχειώσουν για δεύτερη φορά τις γυναίκες – θύματα βιασμού, αφού η προσπάθεια των βουλευτών να εξασφαλίσουν κάποια επιχορήγηση ή βοήθεια για τα θύματα αυτά, έχει μετατραπεί σε γραφειοκρατικό εφιάλτη. Αλλού αναφέρεται στις συνομιλίες που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με τον ΥΠΕΞ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Yi για τους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, στους υδρογονανθράκων και τον τουρισμό. Σε άλλο θέμα γράφει γα τη δεξίωση που παρέθεσε χθες στα εγκλωβισμένα παιδιά, τα ορφανά της Ηλιος και τα παιδιά που σχετίζονται με τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.