Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Απόψε η τελευταία πτήση” και γράφει ότι σήμερα το απόγευμα θα εκδοθεί η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία θα κρίνονται ως παράνομες οι κρατικές ενισχύσεις των 104 εκατ. που δόθηκαν το 2012 στις ΚΑ. Αμέσως μετά η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφασή της για κλείσιμο της εταιρείας με συνοπτικές διαδικασίες πριν τα μεσάνυχτα. Αναφέρει ότι αντιδράσεις καταγράφονται στην ΕΔΕΚ μετά την ένσταση την οποία προέβαλε ο βουλευτής Φ. Σαρίκας στην άρση της ασυλίας του. Γράφει επίσης ότι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα στην Κύπρο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Γιατί κύριε Σαρίκα;”, γράφει ότι στροφή 180 μοιρών έκανε ο Φειδίας Σαρίκας στο θέμα της άρσης της ασυλίας του ώστε να μπορέσουν οι ανακριτές να διερευνήσουν το θέμα της φερόμενης εμπλοκής του στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Αναφέρει επίσης ότι ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής θα ανακοινώσει σήμερα μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. Γράφει ακόμα ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν σήμερα αφού αναμένεται η απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λουκέτο της εταιρείας.

Σημερινή: Με τίτλο “Σφύριζαν…δεξιόστροφα”, γράφει ότι στημένους αγώνες “με σαφέστατη κομματική χροιά, φέρεται να μεθόδευε στις μικρές κατηγορίες ΚΟΠ το πρώην μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας Μιχάλης Σπύρου”, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση ανακριτή στο Δικαστήριο. Με σχετικό φωτορεπορτάζ, αναφέρει ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κλοιό τρομοκρατίας μετά την επίθεση στην εφημερίδα “Charlie Hebdon”. Γράφει επίσης ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου “εκθειάζει τον Δ. Χριστόφια, απορρίπτει μέτρα κατά της Τουρκίας και πάγωμα κεφαλαίων και προτείνει πώληση αερίου στην Τουρκία στη μισή τιμή”.

Χαραυγή: Με τίτλο “Δεξιόφρονη εύνοια στο ποδόσφαιρο”, γράφει ότι διαιτητής, σε κατάθεσή του, καταγγέλλει τον ύποπτο, Μιχάλη Σπύρου, ότι “ζητούσε να βοηθά ομάδες που ανήκουν στη δεξιά παράταξη, δηλαδή στο κόμμα του ΔΗΣΥ”. Γράφει επίσης ότι στην Κύπρο θα βρίσκεται την ερχόμενη βδομάδα ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα όπου επίκεντρο των επαφών του θα είναι το σημερινό αδιέξοδο στο Κυπριακό. Γράφει ότι στις 23 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η δίκη του ΣΑΠΑ και οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ερμητικά κλειστό το στόμα με την υπαναχώρηση Σαρίκα”, γράφει ότι νέα τροπή πήρε το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ μετά τις δεύτερες σκέψεις του Φ. Σαρίκα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Αναφέρει αλλού ότι η κυβέρνηση έχει έκτακτο σχέδιο σε περίπτωση κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών. Προβάλλει επίσης το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Αστυνομία στη Γαλλία για τους δύο δράστες της επίθεσης κατά της σατιρικής εφημερίδας “Charlie Hebdon”.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “Ο νικητής τα παίρνει όλα” και αναφέρει ότι αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η Κύπρος θα έχει το πρώτο σούπερ καζίνο της στις αρχές του επόμενου χρόνου. Αναφέρει αλλού ότι οι πολικές θερμοκρασίες στην Κύπρο θα υποχωρήσουν σύντομα. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οργανώσεις καταναλωτών καλούν το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τις προσφορές που ανακοινώθηκαν.