Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Στα χαρακώματα οι εργαζόμενοι της Cyta» και γράφει ότι την ώρα που το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει για το μέλλον τους, οι εργαζόμενοι στη Cyta θα διαδηλώνουν με στόχο τη μη αποξένωσή της από το κράτος. Την ίδια ώρα οι συντεχνίες κάνουν λόγο για προβοκάτσια, λόγω της διαρροής των προνοιών του νομοσχεδίου που αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΕΣ χαρακτήρισε τον Γενικό Ελεγκτή ως «σούπερ σταρ». Ο κ. Χάσικος έδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα στοιχεία και αναμένει απάντηση για κατά πόσον υπάρχει υπέρβαση εξουσίας από τον κ. Μιχαηλίδη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι νέα δυναμική στην ενταξιακή της πορεία δίνει η ΕΕ η οποία θα ανάψει το πράσινο φως για το άνοιγμα του διαπραγματευτικού κεφαλαίου 17 για την οικονομική και νομισματική πολιτική

Αλήθεια: Με τίτλο «Κι` Άλλα στοιχεία στον Γενικό Εισαγγελέα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή και συγκεκριμένα απάντηση στο κατά πόσον υπάρχει εκ μέρους του Οδυσσέα Μιχαηλίδη υπέρβαση εξουσίας στον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, αναμένει από τον Γενικό Εισαγγελέα ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατατίθεται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα εργασιακά των υπαλλήλων της Cyta, ενώ έξω από το Προεδρικό προτίθενται να βρεθούν οι συντεχνίες των εργαζομένων στον Οργανισμό. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σε περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στο 40% σε σχέση με το 1990 δεσμεύεται η Κύπρος βάσει της διεθνούς συμφωνίας για το κλίμα που επιτεύχθηκε στο Παρίσι.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ροκανίζουν τις κυρώσεις», γράφει στο κύριο του θέμα ότι σάρκα και οστά παίρνουν οι αποφάσεις των 28 κρατών-μελών της ΕΕ για επανενεργοποίηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας με αφετηρία το ξεπάγωμα, σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες, του κεφαλαίου 17 για την οικονομική και νομισματική πολιτική. Αλλού γράφει ότι σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων σήμερα το πρωί σε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, την ώρα που το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει έχοντας ενώπιόν του το νομοσχέδιο για τα εργασιακά της Cyta. Σε άλλη είδηση, ο «Φ» γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιδιώκει καταστατική αλλαγή, επιζητώντας να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις στην οικονομία και το Κυπριακό πριν ετοιμάσει το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών. Επιδίωξη, ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με παρουσία και Υπουργών.

Χαραυγή: Με τίτλο «Στο Προεδρικό κατά ξεπουλήματος της Cyta» ότι στο Προεδρικό θα βρεθούν σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι της Cyta από όλες τις πόλεις με στόχο να διαμαρτυρηθούν κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις και προσθέτει ότι το ποτήρι ξεχείλισε για τους εργαζόμενους μετά την επιλεκτική διαρροή στον Τύπο του νομοσχεδίου των ιδιωτικοποιήσεων με στόχο να διαμορφωθεί κλίμα εναντίον των υπαλλήλων της Cyta. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, στην «Χ», ο οποίος κάνει λόγο για διασπάθιση πόρων και χρημάτων στα νοσοκομεία. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα γράφει για νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας στο Αιγαίο εν μέσω έντασης για κατάρριψη του Su-24 στη Συρία.