Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Βιβλίο Α` Γυμνασίου με παιδοφιλικές αναφορές» γράφει στο κύριό της θέμα ότι σάλο και αντιδράσεις ανά το παγκύπριο προκάλεσε επίμαχο κομμάτι στο τετράδιο εργασιών Νεοελληνικής Γλώσσας της Α` Γυμνασίου που περιγράφει το φλερτ μιας 15χρονης μαθήτριας με ένα 25χρονο. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα καταδίκασαν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας Νίκου Φίλη για εθνοκάθαρση των Ποντίων. Αλλού γράφει επίσης για την παραχώρηση πρόσβασης από πλευράς τουρκικού στρατού σε 30 λεγόμενες στρατιωτικές ζώνες για εκσκαφές αγνοουμένων αναφέροντας ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ η πρόσβαση της στις περιοχές αυτές αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίοδο τριών χρόνων με έναρξη των εργασιών τον Ιανουάριο του 2016.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Το πρώτο βήμα από την Άγκυρα» και γράφει για την ανακοίνωση χθες του Μουσταφά Ακιντζί ότι ο τουρκικός στρατός συμφώνησε να γίνουν εκσκαφές σε 30 σημεία εντός των λεγόμενων στρατιωτικών ζωνών καθώς και ότι η Προεδρία σχολιάζει την εξέλιξη ως θετική και ζητά επίσης ν` ανοίξουν και τα αρχεία του τουρκικού στρατού. Αλλού γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε με θετικό πρόσημο τις προβλέψεις της για την Κύπρο και ότι σύμφωνα με την φθινοπωρινή της έκθεση για το 2015 εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 θα φτάσει το 1,2%. Σε άλλο τη πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι το Υπουργικό ενέκρινε χθες πρόταση του Υπουργού Υγείας για παραχώρηση κινήτρων στο προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων ώστε να εργάζονται υπερωρίες, με στόχο τη μείωση των λιστών αναμονής για χειρουργεία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ο κύβος ερρίφθη για 3,6%» προβάλλει το θέμα της αύξησης του εκλογικού μέτρου για εισδοχή στη Βουλή και γράφει ότι ο κύβος ερρίφθη στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Εσωτερικών όταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση του ΑΚΕΛ για διπλασιασμό του υφιστάμενου εκλογικού μέτρου, δηλαδή από το 1,8% στο 3,6%. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες νομοσχέδιο που θεσμοθετεί σε Νόμο τη συμφωνία του 1971 με την Εκκλησία σε ότι αφορά την επιδότηση της μισθοδοσίας των ιερέων της υπαίθρου και ότι με τη ψήφισή του θα περάσουν στην κυριότητα του κράτους 15.564 στρέμματα εκκλησιαστική γης εκτιμημένης αξίας €206 εκ. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών ανατρέπει την τακτική που ακολουθούσαν υπηρεσίες του δημόσιου τομέα να αποκλείουν από προσφορές έργων τους εργολήπτες που ενεπλάκησαν στο αποχετευτικό της Πάφου.

Χαραυγή: Με τίτλο «Πράσινο φως για εκσκαφές από Αττίλα» και προβάλλει επίσης την πρόσβαση που ανακοινώθηκε σε 30 λεγόμενες στρατιωτικές ζώνες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εξέλιξε που προκάλεσε ικανοποίηση και ανακούφιση. Σύμφωνα με την «Χ» ο κατάλογος είναι έτοιμος και περιλαμβάνει σημεία από την Αμμόχωστο, την Κερύνεια, τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, τη Βώνη, το Μπογάζι, τον Κοντεμένο κ.ά. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Μάρτιν Σουλτς πήγε στη Μυτιλήνη και είδε από κοντά το δράμα των προσφύγων που αναζητούν ασφάλεια και καλύτερο μέλλον και ότι μοίρασε συγχαρητήρια και υποσχέσεις για έμπρακτη στήριξη, κυρίως οικονομική. Αλλού γράφει ότι χωρίς μελέτη και σχεδιασμό έγινε η δημιουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής Λεμεσού, η οποία αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Σπάζει το αδιέξοδο για τους αγνοούμενους» αναφέρεται επίσης στην άδεια που έδωσε ο τουρκικός στρατός για πρόσβαση της ΔΕΑ σε 30 σημεία όπου υπάρχουν υποψίες για τάφους αγνοουμένων σε «στρατιωτικές ζώνες» και γράφει ότι η ανακοίνωση η ανακοίνωση έγινε σε συνάντηση του Μουσταφά Ακιντζί με το μέλος της ΔΕΑ Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ. Αλλού γράφει για την απόφαση του Προεδρικού ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας θα πάρει το όνομα του Γλαύκου Κληρίδη σε αναγνώριση της προσφοράς του στον τόπο. Σε άλλο της θέμα η “CM” ΄γράφει ότι τα λεωφορεία θα αρχίσουν και πάλι τη λειτουργία τους αλλά μόνο για τους μαθητές και όχι για τις αγροτικές περιοχές.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Βελούδινη επανάσταση» γράφει ότι καθώς οι διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου εντατικοποιούνται μια ήρεμη επανάσταση συντελείται στο βόρειο τμήμα του νησιού καθώς οι Τουρκοκύπριοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα μετά τη λύση. Αλλού γράφει επίσης για την πρόσβαση που δόθηκε από τον τουρκικό στρατό στη ΔΕΑ σε χώρους που βρίσκονται σε «στρατιωτικές ζώνες». Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στους πρόσφυγες που διασώθηκαν στην Κύπρο από τα φουρτουνιασμένα νερά.