Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Μποναμάς αδειοδοτήσεων στην ΑΟΖ», γράφει ότι γύρω στα Χριστούγεννα αναμένεται να προκηρυχθεί ο τρίτος γύρος αδειοδοτήσεων για την κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και αναμένεται να περιληφθούν το οικόπεδο 10 και κομμάτια του 11 και 12. Αλλού γράφει ότι στόχος πλέον του Ερντογάν μετά τη νίκη του στις εκλογές της Κυριακής, είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «πυριφλεγή» πόλωση για την αύξηση του εκλογικού μέτρου.

Αλήθεια: Με τίτλο «Καμπανάκια για ΜΕΔ και μεταρρυθμίσεις γράφει ότι στο μικροσκόπιο της Τρόικας τίθεται ξανά από σήμερα το κυπριακό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, στο πλαίσιο της όγδοης αξιολόγησής του. Αλλού κάνει λόγο για αντιπαράθεση στη Λευκωσία για τη νίκη του Ερντογάν, αναφέροντας ότι ακόμα και τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία ήταν αφορμή για τα κόμματα ‘που αντιτίθενται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων’, να στραφούν εναντίον της κυπριακής Κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μυστήριο παραμένουν τα κίνητρα του φόνου της 36χρονης Ντανιέλας στη Λάρνακα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Πόλεμος για την αναλογική» γράφει ότι ο ακήρυχτος πόλεμος για το εκλογικό σύστημα καλά κρατεί, με δύο στρατόπεδα να ανταλλάσσουν αιχμηρές βολές, ενώ τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης επιδιώκουν ανατροπή των συζητήσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες στο σκάνδαλο LEFCO και γράφει ότι στα χέρια του Υπουργού Μεταφορών βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες το πόρισμα της πολύμηνης έρευνας για τον σκανδαλώδη χειρισμό της σύμβασης αγοράς του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Αλλού γράφει ότι σε έγκλημα πάθους παραπέμπουν τα κίνητρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, του άγριου φονικού που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Μεκένζι στη Λάρνακα.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Γενναιόδωροι με μαγειρεμένους αριθμούς” γράφει ότι ‘πρόσθεσαν, αφαίρεσαν, έκρυψαν και…μαγείρεψαν αριθμούς, για να επαίρονται για γενναιοδωρία έναντι του αγροτικού κόσμου’, αναφερόμενη στην παρουσίαση χθες του προϋπολογισμού του Υπουργείου Γεωργίας στη Βουλή. Αλλού γράφει ότι οριακή και πολύ επικίνδυνη είναι η κατάσταση εντός των Φυλακών, αλλά οι αρμόδιοι αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κώστας Καϊάφας υπέβαλε την παραίτησή του από την Ομόνοια, επισημαίνοντας ότι έβαλε το καλό της ομάδας πάνω από το ‘εγώ’.

Cyprus Mail: Με τίτλο «O καβγάς για τα λεωφορεία απέκλεισε τους κατοίκους χωριών», γράφει ότι οι ιδιοκτήτες λεωφορείων σταμάτησαν τα οχήματά τους μπροστά στο Προεδρικό, αντιδρώντας σε ισχυρισμούς για διαφθορά και ζητήματα ασφάλειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η δολοφονία γυναίκας από την Μολδαβία διερευνάται από την Αστυνομίας ως έγκλημα πάθους. Αλλού αναφέρεται σε ιστορία σκύλου που επανασυνδέθηκε με τον ιδιοκτήτη του ύστερα από δυόμιση χρόνια.