Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “ Μπαρούτι μυρίζει η περιοχή μας” γράφει πως έτοιμο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία δηλώνει το ΝΑΤΟ και πως οικονομικές απειλές εκτόξευσε προς τη Μόσχα ο Ταγίπ Ερντογάν. Αλλού αναφέρει πως συστήνεται μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης γράφει πως ελέγχονται οχήματα για άδειες κυκλοφορίας και πιστοποιητικά ΜΟΤ.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Τρικυμία σε ποτήρι” γράφει για την υπόθεση των φοιτητών από την Μπαγκλαντές, σημειώνοντας πως οι Υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας δήλωσαν πως ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε την πιο πρακτική λύση στο θέμα. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργολάβων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το θέμα της ανοικοδόμησης στη νεκρή ζώνη. Επίσης αναφέρει πως συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα έχουν οι δυο διαπραγματευτές, οι οποίοι συναντώνται σήμερα για την προετοιμασία της συνάντησης των δυο ηγετών την ερχόμενη Δευτέρα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ψάχνουν σήμερα εκτός Κύπρου” γράφει πως “κόλλησαν” τις συζητήσεις για την ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας και οι δυο διαπραγματευτές θα προσπαθήσουν σήμερα να ανοίξουν εκ νέου το θέμα, αναζητώντας λύσεις. Αλλού αναφέρεται σε μείγμα επτά δυνητικών κινδύνων για την οικονομία. Επίσης γράφει πως με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται κατόπιν οδηγιών του Υπουργικού Συμβουλίου, τίθενται χρονικά όρια στην ομηρία περιουσιών.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Χάριζαν εκατομμύρια σε εργολάβους” γράφει πως σκανδαλώδη χρηματοδότηση και ευνοϊκή μεταχείριση εργολάβων του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής. Επίσης αναφέρει πως η ρωσική δράση στη Συρία κατά των τρομοκρατών ενοχλεί το ΝΑΤΟ. Αλλού γράφει πως είναι αδήριτη η ανάγκη δημιουργίας Εντατικής Νεογνών στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η γραφειοκρατία ωθεί φοιτητές στο βορρά” γράφει πως η Κυπριακή Δημοκρατία υστερεί στη δυνατότητα προσέλκυσης ξένων φοιτητών σε σύγκριση με το βόρειο τμήμα της Κύπρου, όπου φοιτούν σε “πανεπιστήμια” 75 χιλιάδες ξένοι, ενώ στις ελεύθερες περιοχές μόλις 8500. Αλλού αναφέρεται στις πλημμύρες στο χωριό `Αγιος Θεόδωρος μετά τις χθεσινές βροχοπτώσεις. Επίσης γράφει πως ένα μπισκότο που βρέθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού θα πωληθεί σε δημοπρασία.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Οδικός χάρτης προς την ανάκαμψη” γράφει πως ενώ η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει πως χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά. Αλλού σημειώνει πως θα χρειαστεί να εξασφαλιστούν 25 δις ευρώ για χρηματοδότηση μιας συμφωνίας για λύση στην Κύπρο. Επίσης αναφέρεται σε στροφή 180 μοιρών του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα θέματα του περιουσιακού, της ιθαγένειας και της ΕΕ.