Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Προνόμια γιοκ με τροποποίηση Συντάγματος” πως σωρεία νομικών κυκλωμάτων, που θα καταστήσουν το αποτέλεσμα αντισυνταγματικό, εντοπίζει ο Γενικός Εισαγγελέας στην κυβερνητική πρόταση για άρση του φαινομένου των διπλών συντάξεων και της ταυτόχρονης καταβολής μισθού και σύνταξης σε κρατικούς αξιωματούχους. Αλλού αναφέρεται στον ισχυρότατο σεισμό, μεγέθους 8.3 βαθμών στην Κλίμακα Ρίχτερ στη Χιλή και στα θύματα και τις καταστροφές που άφησε πίσω του. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως και το θέμα των εγγυήσεων θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση στο Λονδίνο του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Βρετανό Πρωθυπουργό.

Αλήθεια: Με τίτλο “Σκοντάφτει νομικά η κατάργηση πολλαπλών συντάξεων” αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσε την Κυβέρνηση για νομικά προβλήματα που κάνουν το νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις των κρατικών αξιωματούχων αντισυνταγματικό. Αλλού σημειώνει πως στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου θα βρίσκεται σήμερα αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ψάχνουν τώρα DNA για την υπόθεση του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε σε κάλαθο απορριμάτων του νεκροτομείου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και πως αφέθηκε ελεύθερος ο κλητήρας που είχε συλληφθεί.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Λίστα απελπισίας στο MRI” γράφει πως ξεπέρασε τις 12.000 ο αριθμός των ασθενών που είναι στοιβαγμένοι στη λίστα αναμονής για να περάσουν από Μαγνητική Τομογραφία (MRI) στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Επίσης αναφέρει πως τη συνεργασία της Βουλής ζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης για λήψη μέτρων κατά των πολυσυνταξιούχων του δημοσίου. Αλλού γράφει ότι νέος παίκτης στην κυπριακή αγορά ανοίγει εργοστάσιο στη Λεμεσό για την παραγωγή χαλλουμιού.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κάνουν πλάτες στους μεγαλοϊδιοκτήτες”, πως με τις ψήφους ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ παραμένει σε ισχύ “η άδικη φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας, με την οποία επωφελούνται οι μεγαλοϊδιοκτήτες σε βάρος των μικροϊδιοκτητών”. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως λανθασμένες διαγνώσεις, αλαλούμ στις διαδικασίες, αναβολές χειρουργείων και άλλων εξετάσεων, ελλείψεις αναλωσίμων και υποστελεχωμένες κλινικές είναι μερικές εικόνες από τα νοσοκομεία. Επίσης, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την ανεργία ως αποτυχημένες συνταγές.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Το σκληρό κράτος κάνει έξωση σε ανάπηρο πρόσφυγα”, αναφέρει πως οι αρχές του κράτους έκαναν έξωση σε έναν μεσήλικα άνεργο πρόσφυγα, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζούσε σε προσφυγικό οικισμό στη Λευκωσία.
Αλλού σημειώνει πως ψηφίστηκε από τη Βουλή νόμος με τον οποίο παρατείνεται η διορία για πληρωμή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, με μια σημαντική έκπτωση για όσους πληρώσουν το φόρο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Επίσης γράφει πως συνελήφθη και έκτο άτομο σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας ενώ καταζητούνται άλλα δυο άτομα.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Πέντε βήματα για την ειρήνη” πως οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού θα εντατικοποιηθούν το Νοέμβριο και αναφέρεται σε πέντε προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αλλού αναφέρεται στα τελευταία περιστατικά που δείχνουν μια κακή εικόνα για το σύστημα υγείας στην Κύπρο. Εξάλλου αναφέρεται στο θέμα των προσφύγων που καταφεύγουν στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως θα πραγματοποιηθεί επείγουσα Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Σεπτεμβρίου.