Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Όργιο σπατάλης στην Αρχή Ηλεκτρισμού” γράφει ότι οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν ζημιά 10 εκ ευρώ για το σκάνδαλο που αφορά την αγορά ακατάλληλων ξύλινων πασσάλων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος με το όνομα “Πνοή λαού”. Αλλού αναφέρεται σε σκάνδαλο στο ΡΙΚ όπου ανώτερη λειτουργός επέβαλε την κόρη της ως ηθοποιό στον παραγωγό τηλεοπτικών σειρών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Φουλ μηχανές το Νοέμβριο” γράφει ότι ανασκόπηση συγκλίσεων – αποκλίσεων έκαναν χθες Αναστασιάδης – Ακιντζί ενόψει Νέας Υόρκης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι καζάνι που βράζει είναι η Ευρώπη ενώ υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις για τους πρόσφυγες και αναφέρεται στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών που συζήτησε την κατανομή προσφύγων. Αλλού γράφει ότι το ΤΕΠΑΚ ζητεί πίσω τα λεφτά του για την κομπίνα με τα ενοίκια.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Βουτιά στις διαφωνίες” γράφει ότι από το Νοέμβριο το βάρος των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θα πέσει σε Αναστασιάδη και Ακιντζί και αναφέρεται σε παραδοχή ΟΗΕ για τις διαφωνίες. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την προσέλευση μαθητών στα Δημοτικά και γράφει ότι 49.472 παιδιά εκ των οποίων 8.611 πρωτάκια, πλημμύρισαν χθες τις σχολικές αυλές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κρατική γη αξίας 540 εκ ευρώ βγαίνει στο σφυρί και αρχή γίνεται με 38 τεμάχια σε όλες τις πόλεις.

Χαραυγή: Με τίτλο “Συμφωνούν αλλά στην πράξη διαφωνούν” γράφει ότι μπορεί η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ με λιτή ανακοίνωση δήλωσε πως οι ΥΠΕΣ συμφώνησαν χθες επί της αρχής της μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων, αλλά κράτη μέλη, κυρίως της ανατολικής Ευρώπης, αντιστέκονται σε αυτό το σχέδιο. Αλλού γράφει ότι είναι ανεπαρκές το σύστημα για ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Κύπρο, όπως καταδεικνύει έρευνα του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δεν πέρασε η πολιτική του διαίρει και βασίλευε και ο αγώνας Ε/κ και Τ/κ στις Βάσεις συνεχίζεται.

Cyprus mail: Με τίτλο “Εντείνονται οι συνοριακοί έλεγχοι στην ΕΕ” αναφέρεται στη χθεσινή εξάωρη συνεδρία της Συνόδου των Ευρωπαίων ΥΠΕΣ για το προσφυγικό. Αλλού γράφει ότι οι ερχόμενοι μήνες στο Κυπριακό θα είναι κρίσιμοι και παραπέμπει στις σχετικές δηλώσεις των δύο ηγετών μετά την συνάντησή τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο νέο κόμμα που ανακοινώθηκε χθες χωρίς πολιτικούς, όπως επισημαίνει.