Λαφαζάνης: Το σημερινό debate ήταν μια πρόβα συγκυβέρνησης

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε αψιμαχίες χωρίς ουσιαστικές πολιτικές διαφορές χαρακτήρισε το debate των δύο πολιτικών αρχηγών ενώ συμπλήρωσε: «εγώ είδα δύο διεκδικητές πρωθυπουργούς ενός προτεκτοράτου, οι οποίοι, χωρίς ουσιαστική διαφορά, θέλησαν να διαφοροποιηθούν στο ύψος».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λαφαζάνης «είχαμε δύο αρχηγούς και δύο κόμματα που έχουν ένα ίδιο μετεκλογικό πρόγραμμα, το τρίτο μνημόνιο. Η προσπάθεια να στηθούν παράλληλα προγράμματα ανήκουν σε ανθρώπους που ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όσο έχουμε μνημόνια έχουμε μια μνημονιακή τροϊκανή χούντα, δημοκρατία δεν υπάρχει και τα πάντα καθορίζονται από τους νεοτροϊκανούς αποικιοκράτες. Οι πρωθυπουργοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να είναι εντολοδόχοι, ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία καθορίζεται από άλλους» τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης «στο σημερινό debate είδε μια πρόβα συγκυβέρνησης» «Όταν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να κυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και με ΠΟΤΑΜΙ, δηλαδή αναγνωρίζει την πασοκοποίησή του, και μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ της παρακμής γιατί να μην μπορεί και με την ΝΔ. Άλλωστε μόνο μια τέτοια συνεργασία θα διασφαλίσει την εφαρμογή του μνημονίου» αιτιολόγησε ο κ. Λαφαζάνης.

Τέλος αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που κατά τα λεγόμενά του ο κ. Τσίπρας απήυθυνε μέσω του debate στην Λαϊκή Ενότητα. «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να κάνει επίθεση στην ΛΑΕ και να αφήνει υπαινιγμούς κι αυτό το θεωρώ λάθος. Δεν διασπάσαμε εμείς τίποτα, δεν φύγαμε από πουθενά και τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να λέγονται εν τη απουσία εκπροσώπου της ΛΑ.Ε.» κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας