Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Φιλί ζωής για χιλιάδες οφειλέτες” αναφέρεται στο σχέδιο για διαγραφή οφειλών έως και 25 χιλιάδες και φιλοξενεί δηλώσεις του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας για τις πρόνοιες του νέου σχεδίου. Αλλού αναφέρει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ επισκέφθηκε μαρωνιτικά χωριά και είχε συζητήσεις. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” γράφει ότι Αρχή Λιμένων και εργαζόμενοι είναι στα μαχαίρια με αφορμή την απεργία συντεχνιών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πώς να γλιτώσετε μέχρι 25 χιλιάδες” και προβάλλει τις του προϊστάμενου της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας για το σχέδιο απαλλαγής οφειλών και την ευκαιρία που δίνει η Κυβέρνηση σε πολίτες να απαλλαγούν από τα χρέη τους έως και 25 χιλιάδες ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα ανήλικων θυμάτων πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης, με τους αρμόδιους να κτυπούν καμπανάκι. Επίσης η “Α” αναφέρεται σε στοιχεία για αφίξεις στα κατεχόμενα που παρουσίασαν αύξηση την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Εκτός ατζέντας οι χάρτες” αναφέρει ότι το εδαφικό μαζί με το περιουσιακό και τα θέματα της ΕΕ θα βρίσκονται στην ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί στην επόμενη συνάντησή τους και ότι επί του παρόντος θα αποφευχθεί η χρήση χαρτών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι το Γραφείο Ευημερίας γνώριζε για την περίπτωση των δύο παιδιών που εξαναγκάζονταν σε επαιτεία και ότι για το θέμα η Βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου ζητά εξηγήσεις από τα Υπουργεία Εργασίας-Δικαιοσύνης. Ο “Φ” γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι το κράτος εισέπραξε χρήματα από την αυτοφορολογία αλλά σε όσους χρωστά αναμένεται να επιστρέψει τον Δεκέμβριο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ρεζιλεύτηκαν κι απέτυχαν στο…νάρκοτεστ” γράφει ότι η Αστυνομία έγινε διεθνώς ρεζίλι κατά τη διεξαγωγή άσκησης εντοπισμού ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Λάρνακας αφού τα ναρκωτικά δεν εντοπίστηκαν από τους σκύλους και φορτώθηκαν με τις αποσκευές και εξήχθησαν σε χώρα της ΕΕ. Για το θέμα διεξάγεται πειθαρχική έρευνα. Αλλού αναφέρει ότι χάος επικρατεί στα ελληνικά νησιά από το κύμα μεταναστών και ότι έγινε σύσκεψη χθες υπό τον Πρωθυπουργό Τσίπρα. Σε άλλο θέμα η “Χ” φιλοξενεί τοποθετήσεις του ΕΤΕΚ εις απάντηση του ΥΠΕΣ για το θέμα της φορολογίας των ακινήτων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μεταναστευτικό χάος” αναφέρεται στα κύματα μεταναστών στα ελληνικά νησιά, στην αδυναμία της Αθήνας να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες και στις τοποθετήσεις της Υπάτης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στην απεργία στο λιμάνι της Λεμεσού και στις τοποθετήσεις των εμπλεκομένων. Επίσης σε άλλο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο θάνατο της καλλιτέχνιδας Cilla Black τα τραγούδια της οποίας επέστρεψαν στα αγλλικά charts.