Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Δικλίδες εθνικής ασφάλειας για δάνεια» και γράφει ότι ενώπιον της Βουλής και στα χέρια των κοινοβουλευτικών κομμάτων βρίσκεται από χθες το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για την πακετοποίηση και πώληση δανείων που σύμφωνα με την κυβερνητική πλευρά περιλαμβάνει τις αναγκαίες αλλά και επαρκείς ρήτρες ασφαλείας, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την εμπλοκή τουρκικών συμφερόντων στη διαδικασία πώλησης δανείων. Αλλού γράφει ότι διέψευσε τις φήμες περί συγγραφής νέου Συντάγματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά ότι δήλωσε επίσης ότι όταν φτάσουμε κοντά στη λύση θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα Σύνταγμα το οποίο θα αποτυπώνει την κατάσταση πραγμάτων επί της συμφωνίας που θα υπάρξει. Αλλού γράφει ότι άρχισαν οι μουσικές στο Φεστιβάλ Φέγγαρος.

Αλήθεια: Με τίτλο «Μπαίνει στο χαρτί η πολιτική κατανόηση» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο οι διαπραγματευτές θα επιχειρήσουν να αποτυπώσουν επί των εγγράφων την πολιτική κατανόηση που υπάρχει μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί στα θέματα της διακυβέρνησης, του εδαφικού και του περιουσιακού, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη ότι η διαπραγμάτευση είναι διασταυρούμενη. Αλλού αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη χθες ο οποίος είπε ότι με την εξαγγελία των νέων αναπτυξιακών έργων η Κύπρος μπαίνει σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι δεν προχωρεί σε ποινικές διώξεις η Νομική Υπηρεσία για το περιστατικό Κυπριανού – Χαραλαμπίδου στη Βουλή αφού δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ανεργία κόστους €850 εκατ.» γράφει ότι συντριπτικό είναι το κόστος της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας για τα ασφαλιστικά ταμεία και προσθέτει ότι από το 2011 που άρχισε να δείχνει η κρίση τα δόντια της στην Κύπρο και να αυξάνεται η ανεργία, καταβλήθηκαν σε ανεργιακά επιδόματα και αποζημιώσεις πλεονασμού πάνω από 850 εκατ. ευρώ. Σε άλλο του πρωτοσέλιδο θέμα ο «Φ» γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη δια του Έσπεν Μπαρθ Έιντε αναφέρουν πως η συμφωνία ότι υπάρχει το ατομικό δικαίωμα στις περιουσίες «επηρεάζει τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους παρόντες χρήστες». Αλλού γράφει ότι σε επ` αόριστον αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση, ακόμα και τη Δευτέρα, η οποία ήταν η μέρα που μέχρι πρότινος εργάζονταν, κατέρχονται οι κυβερνητικοί κτηνίατροι, με επακόλουθο να βρίσκεται στον αέρα το πρόγραμμα σφαγής ζώων για κάλυψη των αναγκών του Δεκαπενταύγουστου.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Κατρακυλούν οι δείκτες της οικονομίας» και γράφει ότι οι δείκτες δεν συμφωνούν με την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, αφού καταδεικνύουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, προσθέτοντας ότι το δημόσιο έλλειμμα αυξήθηκε, τα κρατικά έσοδα και τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι οργή, η οποία εκφράστηκε μέσα από ογκώδεις διαδηλώσεις, συνόδευσε το χαμό του 18 μηνών αγοριού, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο, όταν έποικοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι της οικογένειας του στη Δυτική Όχθη. Αλλού γράφει ότι ότι τα επιτόκια είναι 60% πιο ψηλά στην Κύπρο σε σχέση με την Ευρωζώνη σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Προσπάθεια να καθησυχαστούν φόβοι για περιουσίες» γράφει ότι ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε προσπάθησε να καθησυχάσει χθες τις αυξανόμενες ανησυχίες κυρίως στην Τ/κ κοινότητα για την συμφωνία των ηγετών για τα δικαιώματα ιδιοκτητών και χρηστών των περιουσιών, λέγοντας ότι έχει υπάρξει παρεξήγηση για πολλά θέματα. Αλλού και κάτω από σχετική φωτογραφία γράφει ότι ορκίστηκαν χθες οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο. Σε άλλο της θέμα η “CM” γράφει ότι η έλλειψη νερού στο Πισσούρι λόγω σπασμένου αγωγού προκαλεί προβλήματα για τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό.