Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Αυστηρό Μήνυμα των ΗΠΑ προς την Ευρώπη” και γράφει ότι ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ μιλά για γεωπολιτικό λάθος και καλεί για αποτροπή της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας ενώ αναφορά γίνεται και στην παρέμβαση Τσίπρα χθες στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. Επίσης σε δημοσίευμά της η “Σ” αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής μπλόκαρε απόφαση της Βουλής να αναθέσει σε ξένο οίκο την διερεύνηση των αιτίων κατάρρευσης των ΚΑ. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλεται η εκδήλωση στη παρουσία των ηγετών των δύο κοινοτήτων χθες και γίνεται αναφορά στην τοποθέτηση Ακιντζί για το ΦΑ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τα οικονομικά οφέλη από μια σωστή λύση” και γράφει ότι Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί μοιράστηκαν το όραμά τους για τη λύση και τα οφέλη για την οικονομία σε εκδήλωση στη Λευκωσία. Αλλού αναφέρει ότι διεξάγονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να αποφευχθεί το Grexit και ότι γίνονται βήματα στην εκπνοή του χρόνου πριν και τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. Επίσης η “Α” αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι νομοσχέδια μεγάλης σημασίας αναμένεται να εγκριθούν σήμερα από την Ολομέλεια.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Χρήμα έναντι δεσμεύσεων” γράφει στο κύριό του θέμα ότι υποβλήθηκε αίτημα από την Αθήνα στον ESM για τριετές πρόγραμμα και ότι καταθέτει σήμερα στους θεσμούς περιεκτικό πλέγμα μέτρων για μεταρρυθμίσεις. Αλλού ο “Φ” αναφέρει ότι οι ηγέτες μοιράστηκαν το όραμά τους για την οικονομία και ότι ο ΠτΔ τοποθετήθηκε στο θέμα των Βαρωσίων μέσω ανοικοδόμησης. Επίσης σε ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα γράφει ότι έπεσε 11% το μπρέντ και επήλθαν μειώσεις στο πετρέλαιο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Σύγκρουση λιτότητας και αλληλεγγύης” αναφέρει ότι δόθηκε τελεσίγραφο ως την Κυριακή για συμφωνία ή grexit με τον Πρωθυπουργό να διαμηνύει ότι στόχος του παραμένει μια βιώσιμη συμφωνία. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Χ” κάνει λόγο για κραυγή απόγνωσης των ρευματοπαθών στο Νοσοκομείο Λάρνακας οι οποίοι ταλαιπωρούνται από μεγάλες ουρές, λίστες αναμονής και έλλειψη κλινών.
Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ διατυπώνει σειρά ερωτημάτων για τα 103 εκ που δόθηκαν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Κοινό όραμα για μια ενωμένη Κύπρο” αναφέρεται στην εκδήλωση των επιμελητηρίων των δύο κοινοτήτων παρουσία των δύο ηγετών που μίλησαν για την επανένωση και τα οφέλη για την οικονομία.
Αλλού αναφέρει ότι η Ελλάδα κάνει αγώνα δρόμου για επίτευξη συμφωνίας προτού επέλθει η πλήρης κατάρρευση της οικονομίας. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ο Παναγιώτης Καυκαρής, ο ισοβίτης των ΚΦ, απέστειλε επιστολή που δημοσιεύτηκε στον Πολίτη στις 3 Ιουλίου και ζητά να του απονεμηθεί χάρη.