Πρωτοβουλίες για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή προσπαθεί διακαώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά και τα τελευταία έκτροπα που πραγματοποιήθηκαν στην  Κρήτη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να επιτίθεται με ύβρεις και απειλές εναντίον των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες απο τα “Τα Νέα” κάνουν λόγο για συνεργασία άτυπης επιτροπής ειδικών με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εξεύρεση τρόπων, με τους οποίους μπορεί να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

“Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα.”

Σε δήλωση του για το ίδιο θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε “Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα”.

Πάντως μετά την γνωστοποίηση των πρωτοβουλιών Βενιζέλου, ο ο Νίκος Μιχαλολιάκος έδωσε τη δική του απάντηση μέσω εθνικιστικής ιστοσελίδας τονίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να πετύχουν όσοι επιδιώκουν να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή είναι να δημιουργήσει νέο κόμμα που θα πάρει τα διπλάσια ποσοστά.