Προσπάθεια της ΕΔΕΚ να απομακρυνθεί από τον Γ.Λιλλήκα

Στην «επιφάνεια» άρχισαν να βγαίνουν πλέον τα προβλήματα στην ΕΔΕΚ σε σχέση με την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα. Την ώρα λοιπόν που οι «προβολείς» της προεκλογικής περιόδου άρχισαν να σβήνουν σιγά – σιγά, η ΕΔΕΚ φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα από την στήριξη που παρείχε στον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Όπως φαίνεται στο κόμμα έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως ο Γ. Λιλλήκας είχε σκοπό να υφαρπάξει ψηφοφόρους από την «δεξαμενή» της ΕΔΕΚ και να σχηματίσει ένα δικό του πολιτικό φορέα, που δήθεν θα καλύπτει το σύνολο του κέντρου. Ήδη, ο Γ. Λιλλήκας έχει στο πλευρό του την ομάδα των τέως βουλευτών που αποχώρησαν από το ΑΚΕΛ, όπως ο Κυριάκος Τυρίμος, ο Άγις Αγαπίου και ο Δώρος Χριστοδουλίδης. Παράλληλα θεωρεί ότι μπορεί να έχει από το χώρο της ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Το σχέδιο Λιλλήκα για τη δημιουργία ενός δικού του κόμματος, φαίνεται πως είχε αντιληφθεί ο μεγάλος ηγέτης του σοσιαλισμού στην Κύπρο, επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

Ο επίτιμος Πρόεδρος είχε μάλιστα εκφράσει αντιρρήσεις για τη στήριξη της ΕΔΕΚ στην υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, υποστηρίζοντας πρόταση για κάθοδο στην εκλογική διαδικασία του Γιαννάκη Ομήρου.

Βλέποντας στο μέλλον ο Β. Λυσσαρίδης προαισθάνονταν ότι ο Γ. Λιλλήκας είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί την ΕΔΕΚ υφαρπάζοντας ψηφοφόρους της, προκειμένου να «στήσει» το δικό του κόμμα.

Πλέον, η ΕΔΕΚ καταβάλλει προσπάθεια για να κρατήσει τα δικά της ποσοστά και τους ψηφοφόρους της μακριά από τον Γ. Λιλλήκα.