Προσπάθεια συσπείρωσης της Ν.Δ. από τον Σαμαρά

Οι δύο μεγάλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη Ν.Δ. με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναμένονται να αποτελέσουν εφαλτήριο για την μεγάλη πολιτική αναμέτρηση του πρωθυπουργού με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κος Σαμαράς εναποθέτει τις ελπίδες του στην ολοκληρωτική ανασυγκρότηση της Κεντροδέξιας και αυτό προτίθεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς.

 Η μία εκδήλωση θα γίνει στη Χαλκιδική, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στον τόπο δηλαδή όπου διοργανώθηκε και το πρώτο συνέδριο του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η δεύτερη, θα διοργανωθεί την ημέρα συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος, στις 4 Οκτωβρίου,  στην Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Και τις δύο ημέρες, αναμένεται να δώσουν το παρόν τους σημαντικές προσωπικότητες εντός και εκτός του Κεντροδεξιού χώρου. Ήδη, δια του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τον Κώστα Καραμανλή να δώσει το παρόν του και στις δύο μεγάλες αυτές συναντήσεις. Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν “ταράξει” τη συνοχή της ΚΟ ομάδας του κόμματος με τις απόψεις να διχάζονται τόσο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών όσο και για την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται πάντως να προσπαθήσει να συσπειρώσει στις δύο αυτές συμβολικές εκδηλώσεις όλα τα “γαλάζια” στελέχη του κόμματος για να μπορέσει να αντεπιτιτεθεί στην επιτυχημένη – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Αυτό που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι εάν στις συναντήσεις θα παρευρεθούν και τα διαγραφέντα μέλη. Κάτι τέτοιο άλλωστε, θα επιβεβαίωνε την φημολογία περί επιστροφής/συνεργασίας και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.