Προσοχή με τους τοκογλύφους!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αναζητούν χρήματα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το τελευταίο διάστημα, στην Κύπρο, λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά στυγνής εκμετάλλευσης πολιτών από το τοκογλύφους.

Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν σε ευάλωτη θέση λόγω έλλειψης ρευστότητας, πιάστηκαν στα «δίχτυα» τοκογλύφων και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που είχαν μπλεξίματα και με τις αστυνομικές αρχές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου που δανείστηκε από τοκογλύφο, επέστρεψε στο διπλάσιο το ποσό που έλαβε και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος του.

Η Αστυνομία της Κύπρου, που έχει λάβει γνώση των κρουσμάτων, αναζητά λύσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συγκεντρώσει στοιχεία που θα αποδεικνύουν την τοκογλυφία. Λόγω της αύξησης τέτοιου είδους περιστατικών, συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν συναλλαγές με τους τοκογλύφους και να καταφεύγουν σε τραπεζικά η συνεργατικά ιδρύματα της Κύπρου.