Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη και κλοπή χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό

Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη και κλοπή χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό

Διαδικτυακή απάτη και κλοπή χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε σήμερα στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, στις 12 Φεβρουαρίου, ο παραπονούμενος έλαβε τηλεφωνικό μήνυμα που φαινόταν ότι είχε σταλεί από τράπεζα στην οποία διατηρεί λογαριασμό, μέσω του οποίου του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τον τηλεφωνικό αριθμό του. Για την επιβεβαίωση, ο παραπονούμενος άνοιξε σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο – link, που αναφερόταν στο ψευδές τηλεφωνικό μήνυμα, μέσω του οποίου οδηγήθηκε σε απατηλή ιστοσελίδα, που παρουσιαζόταν ως η ιστοσελίδα της τράπεζας, και καταχώρησε σε σχετικό πεδίο στην ιστοσελίδα, τον αριθμό τηλεφώνου του.

Χθες Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, ο παραπονούμενος διαπίστωσε ότι, μεταξύ της περασμένης Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου και της Τετάρτης, έγινε μέσω διαδικτύου, αριθμός παράνομων μεταφορών χρηματικών ποσών, από τον τραπεζικό λογαριασμό του, σε λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών απάτης, η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, ιδιαίτερα όταν πολίτες καλούνται να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία.

Προτρέπονται οι πολίτες όπως βεβαιώνονται ότι, οποιαδήποτε μηνύματα λαμβάνουν μέσω τηλεφώνου ή και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), είναι αληθινά και πράγματι έχουν αποσταλεί από Τράπεζα ή Πιστωτικό Ίδρυμα όπου διατηρούν λογαριασμό, προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε σύνδεση με ιστοσελίδα τέτοιων ιδρυμάτων μέσω ηλεκτρονικού συνδέσμου – link, που αναφέρεται στα σχετικά μηνύματα.

Περαιτέρω θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι η οποιαδήποτε ιστοσελίδα με την οποία έχουν συνδεθεί είναι η αυθεντική ιστοσελίδα της Τράπεζας/ Πιστωτικού Ιδρύματος με την οποία συνεργάζονται.

 

Check Also

Λεμεσός: 39χρονος κόλλησε γυμνές φωτογραφίες της 36χρονης πρώην του σε στάσεις λεωφορείων

Ένας 39χρονος από την Εσθονία φέρεται να ανάρτησε σε στάσεις λεωφορείων, γυμνές φωτογραφίες της πρώην …

Λόγω χιονόπτωσης έκλεισαν οι ακόλουθοι δρόμοι…

Λόγω χιονόπτωσης, έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ οι ακόλουθοι δρόμοι: Διαμέρισμα Μόρφου Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου, …