Προσγειώθηκαν στη Κύπρο τα βρετανικά μαχητικά F-35

Προσγειώθηκαν το απόγευμα στις βάσεις Ακρωτηρίου, τρία βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη F-35B, για να συμμετάσχουν στην άσκηση Lightning Dawn.

Σύμφωνα με ανάρτηση των βρετανικών βάσεων στο twitter, πρόκειται για την πρώτη υπερπόντια άσκηση με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη που θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το Ακρωτήρι.

Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν εδώ για έξι εβδομάδες και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του σταθμού RAF Ακρωτήρι, Christopher Snaith, αυτή είναι η πρώτη εξάσκηση του αεροσκάφους στο εξωτερικό και αυτό σηματοδοτεί ένα ακόμη βασικό ορόσημο για τα αεροσκάφη στην υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Christopher Snaith αφού καλωσόρισε τα F35B και τόνισε πως αυτή είναι η πρώτη εξάσκηση του αεροσκάφους στο εξωτερικό, η οποία και σηματοδοτεί ένα ακόμη βασικό ορόσημο για τα αεροσκάφη στην υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Aπό την πλευρά του ο διοικητής της αεροπορικής βάσης RAF Μάρχαμ σμήναρχος Ίαν Τάουντσεντ, ανέφερε «Η άσκηση θα επιτρέψει να μελετηθούν όλες τις πτυχές της μετακίνησης των αεροσκαφών αυτού του τύπου σε μια νέα θέση, συμπεριλαμβανομένης της υλικοτεχνικής υποστήριξης, συντήρησης, και τη διατήρησης του συνόλου του εξοπλισμού και του πληρώματος αυτών των εντυπωσιακών αεροπλάνων, όπως και την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους.»