Προσαγωγές και συλλήψεις στη πορεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα η πορεία για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου. Πρίν από λίγη ώρα έφτασε η αιματωβαμένη σημαία της εξέγερσης στην αμερικανική πρεσβεία.

Μικροένταση ωστόσο σημειώθηκε όταν τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέτων του 1967-1974,που κατα παράδοση συνοδεύουν την σημαία, έφτασαν στη γωνία Σταδίου και πλατείας Συντάγματος, όπου διμοιρία των ΜΑΤ είχε κλείσει την πρόσβαση πρός το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, και ζήτησαν να περάσουν.

Μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση επιτράπηκε η συνέχιση της πορείας τους πρός τη Βουλή κι εν συνεχεία από την Βασιλίσσης Σοφίας στην αμερικανική πρεσβεία.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί από τις Αρχές, ενώ σε 18.000-20.000 υπολογίζεται ο κόσμος που συμμετέχει στην πορεία.

Η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικούς ελέγχους και προσαγωγές, πριν την έναρξη της πορείας. Έγιναν 99 προσαγωγές ατόμων και 2 συλλήψεις. Ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μία σφεντόνα.