Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λάρνακα

Η ζωή τεσσάρων προσώπων κινδύνευσε άμεσα χθες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην επαρχία Λάρνακας και ιδιαίτερα στην περιοχή Σκαρίνου – Λευκάρων.

Συγκεκριμένα γύρω στις 5.30 το απόγευμα λήφθηκε στην Αστυνομία Κοφίνου πληροφορία ότι στην κοίτη του ποταμού στο χωριό Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας βρισκόταν ακινητοποιημένο από τα ορμητικά νερά ένα αυτοκίνητο, στην οροφή του οποίου βρίσκονταν τέσσερα πρόσωπα.

Επί τόπου κατέφθασαν άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι απομάκρυναν τα τέσσερα εγκλωβισμένα πρόσωπα αλλά και τα σκυλιά που βρίσκονταν σε καρότσα που έσερνε το όχημα.

Από τη χτεσινή έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πεντάσχοινου σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων και λάσπης με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Σκαρίνου-Λευκάρων.

Σφοδρή χαλαζοθύελλα και έντονη βροχόπτωση έπληξε τις απογευματινές ώρες και την περιοχή Ορόκλινης που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια από τα οποία συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άντλησαν τα νερά.

Επίσης από τις πλημμύρες σημειώθηκε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή αλλά και της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Δεκέλειας-Αγίας Νάπας. Η αποκατάστασή τους έγινε γύρω στις έξι το απόγευμα.