Προς όλους τους πολιτικούς της ταλαιπωρημένης Κύπρου..

Σε ερώτηση προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο από γνωστή Δημοσιογράφο του ΡΙΚ κατά πόσο θα ήθελε πριν την απόφαση των συλλογικών οργάνων του ΔΗΚΟ, να μεταβεί ο ίδιος ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης και να εξηγήσει τις θέσεις του στο κυπριακό αλλά και την συμφωνία, και να ανακριθεί με ερωτήσεις από τα μέλη του ΔΗΚΟ … απάντησε λακωνικά….

“ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ”.

Ερωτηματικά:

1. Τι τον φοβίζει αν συμβεί αυτό;
2. Γιατί μετά από μόνο λίγες μέρες ανάληψης της προεδρίας του ΔΗΚΟ, συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά;
3. Γιατί αφού γνωρίζει την σοβαρότητα των στιγμών για επανέναρξη των συνομιλιών προσπαθεί διακαώς να εμποδίσει την διαδικασία ;
4. Αυτό το θεωρεί ως υπεύθυνη στάση πολιτικού να τρέχει στα κανάλια και να λέει ο ΠτΔ είναι Ψεύτης, χωρίς να δέχεται όποια δίποτε συνάντηση με τον ΠτΔ;

Προς όλους τους πολιτικούς ..

Κύριοι, έχουμε βαρεθεί 60 χρόνια να ακούμε τα ίδια πράγματα την στιγμή που ο Τάσσος Παπαδόπουλος συμφώνησε γραπτώς με την συμφωνία της 8ης Ιουλίου την ΔΔΟ ως βάση διαπραγμάτευσης, όπως το ίδιο και όλοι ανεξαιρέτως οι προκάτοχοι του.

Η Κύπρος σήμερα είναι χρεοκοπημένη, και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με 100.000 ανέργους και χιλιάδες σπίτια να πεινούν. Στην σημερινή άθλια κατάσταση που είμαστε φέρετε εσείς του ΔΗΚΟ την ευθύνη αφού είχατε αναδείξει στην εξουσία τον Δημήτρη Χριστόφια.

Παράλληλα, η μόνη διέξοδος που έχουμε για να απαλλαγούμε από το μνημόνιο είναι διάφορες άλλες λύσεις από ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της οικονομίας. Οι δύο άμεσες εφικτές λύσεις είναι η πώληση μετά την ανόρυξη των φυσικών αερίων από την κυπριακή ΑΟΖ σε συνεργασία με το Ισραήλ, και η λύση του Κυπριακού, αρχίζοντας από την παράδοση της Αμμοχώστου.

Εβραίοι αξιωματούχοι ενέργειας ανέφεραν πρόσφατα ότι για να γίνει ο σταθμός 10 δις από- υγροποίησης στην Κύπρο θα πρέπει να λύσουμε πρώτα τα διαχρονικά για 60 χρόνια πολιτικά μας προβλήματα, διαφορικά θα κάνουν δεύτερες σκέψεις, και ο σταθμός μπορεί να γίνει αλλού. Αυτό για εμάς θα είναι άκρως καταστροφικό εάν μερίδα πολιτικών συνεχίσουν να είναι τελείως αδιάλλακτοι σε σημείο που να μην θέλουν να συνομιλήσουν ούτε με τον δικό μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, αρχίζοντας με αναφορά στο Σύνταγμα και την έναρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ήταν καλά να μην ξεχνούμε ότι αναφερόταν σε αναλογία 7 Ελληνοκύπριους και 3 Τουρκοκύπριους, οπόταν η αλλαγή αυτής της πολιτικής είναι εκτός πραγματικότητας, και γίνεται εκ του πονηρού, άνευ ουσίας.

Κύριοι, θα ήταν καλά έστω και τώρα που είμαστε χρεοκοπημένοι, απαιτούμε από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να μας πουν πολύ σύντομα ότι βγήκε καπνός, συνεννοηθήκαμε και θα λύσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα που εσείς όλοι οι πολιτικοί μας δημιουργήσατε και φέρεται ακεραία την ευθύνη. Διαφορετικά εάν χάσουμε την συνεργασία με τους Αμερικανούς και Εβραίους, όπου για εμάς θα είναι καταστροφικό, η οργή του πεινασμένου λαού θα είναι αμείλικτη.

Του Πασχάλη Θεοφάνους

PASCHALIS THEOFANOUS