Έρχονται Biden και Kerry

Για πρώτη φορά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος ο Αμειρκανικός παράγοντας.

Μεγάλη ώθηση και θετικό ρόλο ούτως ώστε να μπει στο “παιχνίδι” επίλυσης του κυπριακού προβλήματος έπαιξαν οι απόδημοι Έλληνες και ιδιαίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος καθώς και ο πρώην πρόεδρος των δημοκρατικών Κρις Σπύρου.

Ο Αμερiκανικός παράγοντας θα ωθήσει και θα προωθήσει τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με ενεργή ανάμειξη του αντιπροέδρου John Biden και του υπουργού εξωτερικών John Kerry.

Ήδη τροχιοδρομείται επίσκεψη του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ John Biden  και επίσης σίγουρη είναι η επίσκεψη στη Κύπρο του Υπουργού εξωτερικών John Kerry ο οποίος θα είναι παρόν στα μέσα των συνομιλιών ούτως ώστε να παραμερίσει τυχόν εμπόδια τα οποία πιθανόν να υπάρξουν στις συνομιλίες οι οποίες άρχισαν δειλά – δειλά αλλα αναμένεται να εντατικοποιηθούν σύντομα.

Η Αμερικανική πλευρά πιστεύει ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν αρχές Μαίου. Σύμφωνα με πηγές ο Αμερικανικός παράγοντας θα πιέσει τη Τουρκία να λυθεί το κυπριακό αυτή τη στιγμή που η Τουρκία  αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα διαφθοράς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.