Προς ψήφιση το νομοσχέδιο γαι τις αποκρατικοποιήσεις

Προς ψήφιση ο νόμος πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, θα τεθεί στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο νόμος πρέπει να ψηφιστεί πριν την 4η Μαρτίου.

Κατά τη σύσκεψη αρχηγών το πρωί, συζητήθηκε το ενδεχόμενο για έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη ή την Παρασκευή, νεότερες όμως πληροφορίες φέρουν τελικά τη συζήτηση και την ψηφοφορία να διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη αρχηγών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε μιας εβδομάδας αναβολή για την ψηφοφορία επί των νομοσχεδίων που αφορούν την εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο που πρόκειται να ισχύσει για τις ευρωεκλογές καθώς εκφράστηκαν επιφυλάξεις ότι η αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο δυνατόν να παραβαίνει τις πρόνοιες της νομοθεσίας που περιλαμβάνει 6 μηνών μόνιμη διαμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία ώστε ένας εκλογέας να δύναται να εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο.

Περαιτέρω αποφασίστηκε ότι θα συνεχισθεί και την ερχόμενη Πέμπτη η συζήτηση το Κεφάλαιο Δ΄ του θέματος «Η ανάγκη προσαγωγής των υπαιτίων της οικονομικής κρίσης ενώπιον της δικαιοσύνης».