Προκοπίου: Η αμυντική θωράκιση της Κύπρου πρέπει να εξελιχθεί

Σε ομιλία του ενώπιον της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου, δήλωσε ότι η αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας πρέπει να εξελιχθεί και να επεκταθεί, σημειώνοντας πως εκτός από τα δεδομένα της κατοχής θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκοπίου είπε πως το Υπουργείο Αμυνας θα πρέπει να ετοιμάσει μια σωστή μελέτη και να κινήσει τις διαδικασίες για άμεση πρόσληψη μεγάλου αριθμού νέων Εθελοντών Πενταετούς Υποχρεώσεων για επάνδρωση των κύριων οπλικών συστημάτων, την κάλυψη των ελλείψεων παλαιών ετών και των πρόσφατων 120 αποσπάσεων στελεχών στην Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επίσης, θα πρέπει, όπως είπε, το Υπουργείο να προβεί στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων και αγορά νέων για τις νέες ανάγκες που προέκυψαν μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ μας.

Οσον αφορά στα θέματα που αφορούν την επαρχία της Λάρνακας, ο κ. Προκοπίου αναφέρθηκε στο μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας και διερωτήθηκε πώς γίνεται να αναμένουμε επενδυτές τη στιγμή που οι εταιρείες πετρελαιοειδών βρίσκονται σχεδόν μέσα στο Λιμάνι. Κάλεσε, στη συνέχεια, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για μετακίνηση των εταιρειών πετρελαιοειδών μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016.