Προεκλογική δέσμευση Μαλά για 2.000 προσλήψεις

Προεκλογικές δεσμεύσεις για αύξηση του προϋπολογισμού για την έρευνα και την  καινοτομία αλλά και την πρόσληψη 2.000 νέων επιστημόνων  ανακοίνωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς. Ο κ Μαλάς μιλώντας με τους  εκπροσώπους της δεξαμενής σκέψης «Θουκυδίδης», δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει επιπλέον 40 εκ ευρώ μέσα από ανταγωνιστικά προγράμματα αριστείας, τα οποία θα διαθέσει σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη 2.000 νέων.

«Πρέπει να μάθουμε στην Κύπρο να αξιοποιούμε τα πολύ καλά ακονισμένα νέα μας μυαλά, τα οποία παράγουμε σε αριθμούς, αλλά δυστυχώς δεν τα αξιοποιούμε. Οι κοινωνίες που παράγουν νέα γνώση και δεν αναπαράγουν είναι αυτές που δημιουργούν πολυδιάστατες οικονομίες και δημιουργούν συνθήκες αυτοπεποίθησης» υποστήριξε.

Επιπλέον, δεσμεύθηκε για ευρύτητα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης πολιτικής στην επόμενη κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε στην πρότασή του για σύνδεση της αξιοποίησης του φυσικού αερίου με την επίλυση του Κυπριακού.

«Τώρα είναι η ευκαιρία να καλλιεργήσουμε στην κυπριακή κοινωνία ότι η βιώσιμη διαχείριση του φυσικού αερίου έχει άμεση σχέση με την εξεύρεση μιας ομοσπονδιακής λύσης που θα είναι βιώσιμη».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του «Θουκυδίδη», Άρης Πετάσης ανέφερε ότι η δεξαμενή σκέψης είναι στη διάθεση όλων των υποψηφίων Προέδρων για να τους δώσει εκείνο που έχουν μελετήσει και εξαρτάται από τους ίδιους πώς θα το χρησιμοποιήσουν.

Παρόμοια ανταλλαγή απόψεων θα γίνει με όλους τους υποψηφίους όπου ο κ. Μαλάς θα παρουσιάσει τις σκέψεις του και θα δεχθεί ερωτήσεις, στις αρχές Ιανουαρίου.