Προεδρική χάρη στον 35χρονο που κατέληξε στη φυλακή γιατί επισκέφθηκε τη φίλη του

Μετά τη κοινωνική κατακραυγή κατά της απόφασης του Επαρχιακού Διακστηρίου Αμμοχώστου το οποίο καταδίκασε τον 35χρονο Αντώνη από το Φρέναρος σε  ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να υπογράψει την αποφυλάκισή του.

Ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος στη βάση καταγγελίας από την Αστυνομία Δερύνειας, ότι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2020, παραβίασε το διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων το οποίο ίσχυε από τις 2100 το βράδυ μέχρι τις 0600 το πρωί, αφού έδωσε ως δικαιολογία στην Αστυνομία ότι «παραβίασε το συγκεκριμένο διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί τη φιλενάδα του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος υπέγραψε την προεδρική χάρη και η αποφυλάκισή του αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, το αργότερο μέχρι αύριο.

Με τη φυλάκισή του 35χρονου υπήρξε μεγάλος αναβρασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με ποικίλα σχόλια κατά της απόφασης του Δικαστηρίου.  Για τον 35χρονο τάχθηκαν επίσης στο πλευρό του ολόκλητρη η κοιν΄[τητα Φρενάρους μιλώντας με τα καλύτερα λόγια.