Προεδρική εμφάνιση Ν. Αναστασιάδη

Μερικά πράγματα που συμβαίνουν “βγάζουν μάτι”…και μάλλον κάτι προμηνύουν..Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για τη προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος  Αναστασιάδης, πρόκειται να κάνει προεδρική εμφάνιση σήμερα στη Ρουμανία, αφού θα έχει επαφές με τους επικεφαλείς της Ευρωπαικής Ένωσης και θα συνομιλήσει μαζί τους στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαικού λαικού κόμματος, κάνοντας πολιτικές παρεμβάσεις για την Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα ο εκλεγμένος Πρόεδρος Χριστόφιας, θα βρίσκεται εκτός γεγονότων, στην Ρώμη με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας .

Στο συνέδριο που τιτλοφορείται “Η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη Ευρώπη”, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι 73 κομμάτων της Ευρωπαικής κεντροδεξιάς από 40 κράτη, 16 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και 7 από μη μέλη, ο πρόεδρος της κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού συμβουλίου, 13 μέλη της Ευρωπαικής επιτροπής καθώς και 271 Ευρωβουλευτές.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του Εurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την καγκελάριο της Γερμανίας Άνκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαικού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και άλλους αρχηγούς κρατών της Ευρωζώνης σε μία προσπάθεια να πείσει να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις που θα υποβάλει η Κύπρος για το μνημόνιο.

Φαίνεται  ότι η εντύπωση που έχουν οι  ξένοι αξιωματούχοι είναι ότι ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης.