Προδρόμου: Τι θα αποφασίσει ο Πρόεδρος για να πλαισιωθεί από συνεργάτες είναι δικό του θέμα

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, βουλευτής, Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει τους τέως Υπουργούς Φώτη Φωτίου και Κυριάκο Κενεβέζο σε άλλα αξιώματα δήλωσε ότι είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας η απόφαση για τους συνεργάτες που θα τον πλαισιώνουν και αυτό είναι ίσως περισσότερο και από τη σύνθεση ενός υπουργικού συμβουλίου.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι “πληροφορίες υπάρχουν πάντοτε διάφορες”, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ περιμένει να δει και να κρίνει γεγονότα.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να ασκήσει τα καθήκοντα του σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “ο ΔΗΣΥ στέκει δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του γιατί από τον Μάρτιο του 2013 με ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο αναγκαζόμαστε να προσαρμόσουμε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης καλούμαστε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την Κύπρο”.

Ανέφερε επίσης ότι “η Κύπρος δεν είναι σήμερα ακόμη στα καλά της” και “άρα όλα αυτά που ακούμε για διορισμούς, αξιώματα θα έπρεπε να ήταν λεπτομέρειες”.

Αναφέροντας ότι ο ΔΗΣΥ θέλει να μείνει προσηλωμένος στην κεντρική προσπάθεια, ο κ. Προδρόμου είπε ότι “έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί απέδειξε ότι ξέρει να χειριστεί τις ανάγκες που έχει η χώρα για σταθερότητα” και “την ανάγκη που έχουμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρώπους, γνώσεις, τεχνογνωσία, την κοινωνία και έξω από το κόμματα αλλά και να χειριστεί σωστά τις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων”.

“Δεν είναι ώρα ούτε να βρίσκουμε αφορμές, ούτε να υπερβάλουμε, ίσως να πρέπει όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους και να κοιτάξουμε το έργο που μας περιμένει”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αντίδραση του ΔΗΣΥ σε επαναδιορισμούς των Υπουργών προερχόμενων από το ΔΗΚΟ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις, προσθέτοντας ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε να κάνει ένα ανασχηματισμό και τον έκανε, πιστεύουμε με πολύ καλό τρόπο”.

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, “τι θα αποφασίσει ο Πρόεδρος για να πλαισιωθεί από συνεργάτες είναι επίσης δικό του θέμα, ίσως περισσότερο και από τη σύνθεση ενός υπουργικού συμβουλίου και δεν είναι κατ` ανάγκη και πάντοτε πολιτικό θέμα”.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι “ο ΔΗΣΥ έχει την θέληση και συνέχεια τείνει χείρα συνεργασίας και προς την αντιπολίτευση και ειδικότερα προς το ΔΗΚΟ είτε είναι κόμμα μέχρι πρότινος συνεργαζόμενο είτε είναι κόμμα που έχει πάρει τις δικές του αποφάσεις”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τυχόν ανεξάρτητα στελέχη, πολίτες, τεχνοκράτες οι οποίοι θα πορευθούν μαζί μας για τη χώρα σε αυτή την κατάσταση”.