Προδρόμου: Η Κύπρος γίνεται γίνει ξανά τόπος επικερδούς απασχόλησης

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat για τις μεταβιβάσεις από εργαζομένους στην Κύπρο προς το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ” στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Στατιστική υπηρεσία, Eurostat, δείχνουν ότι οι μεταβιβάσεις από εργαζόμενους στην Κύπρο προς το εξωτερικό έφτασαν το 2016 σε ύψος € 494 εκατ., ενώ οι αντίστοιχες μεταβιβάσεις από εργαζόμενους προς την Κύπρο ήταν € 154 εκατ. Οι εκροές από την Κύπρο στο εσωτερικό της Ε.Ε. ήταν € 243 εκατ. και οι εισροές € 76 εκατ”.

“Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Κύπρος έχει γίνει ξανά ένας τόπος που προσελκύει εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται επικερδώς και αυτό είναι μια ακόμη ένδειξη για την ανάκτηση της υγείας της κυπριακής οικονομίας” σημείωσε.

Τέλος, όπως τόνισε “αντίθετα από άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., όπως η Πολωνία, η Ρουμανία και η Πορτογαλία, η Κύπρος δεν είναι μια οικονομία που στηρίζεται σε εισροές εμβασμάτων από εργαζόμενους της στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι οι χώρες που χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερες καθαρές εκροές, οι οποίες προέρχονται από μεταβιβάσεις εργαζόμενων που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές είναι η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία”.