Παρορμητική ενέργεια συγκεκριμένου λειτουργού το λάθος της πρόωρης δημοσιοποίησης των θεμάτων

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής αναφέρθηκε στο θέμα της πρόωρης δημοσιοποίησης των εξεταστικών θεμάτων των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως “εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η πρόωρη δημοσιοποίηση των εξεταστικών θεμάτων της 6ης Νοεμβρίου αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο οφείλεται σε λανθασμένη και παρορμητική ενέργεια συγκεκριμένου λειτουργού καθώς και σε ενέργειες ή/και παραλείψεις άλλων λειτουργών”.

Παράλληλα επισήμανε πως «με βάση τη διοικητική έρευνα διαφαίνεται ότι οι πιο πάνω λειτουργοί ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα».

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρόσθεσε, θα καταθέσει αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για ορισμό ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού για έναρξη της διαδικασίας της πειθαρχικής έρευνας για τους λειτουργούς που ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο αποστέλλει σήμερα τη διοικητική έρευνα, ζητώντας να ενημερωθεί άμεσα από τον Γενικό Εισαγγελέα, κατά πόσο με βάση τα πορίσματά της προκύπτει ευρύτερα θέμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων.