Προδρόμου: Επιλέγουμε την αλήθεια που ζούμε, την αλήθεια της Κύπρου

Επιλέγουμε την αλήθεια που ζούμε, την αλήθεια της Κύπρου που αναπτύσσεται και γίνεται σταθερά καλύτερη, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου για τις Προεδρικές Εκλογές :

Στην κάλπη, την Κυριακή, ο κυπριακός λαός επιλέγει την αλήθεια της Κύπρου που αναπτύσσεται, γίνεται διαρκώς καλύτερη και δημιουργεί προοπτικές. Επιλέγουμε την αλήθεια της Κύπρου που κέρδισε σταθερότητα και δρόμο ανάπτυξης, απελευθερωμένη από μνημόνια, μακριά από την απειλή χρεοκοπίας.

Όλοι πρέπει να ψηφίσουμε! Η χώρα μας χρειάζεται μια πλατειά κοινωνική πλειοψηφία που θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει την πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας, μέσα από προσέγγιση συγκλίσεων και με τις απαραίτητες συνεργασίες.

Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για το σήμερα και για το αύριο είναι πολύ καλά γνωστή. Την ζουν, την βλέπουν και την ξέρουν οι πολίτες.

Η αντιπρόταση του ΑΚΕΛ εμφανίζεται με ψευδώνυμα, μέσα από ένα «κρυφτούλι» του τύπου είναι και δεν είναι ΑΚΕΛ οι πολιτικές Μαλά. Στην κάλπη όμως δεν μπορεί να ξεγελάσουν τους πολίτες.

Στην κάλπη οι πολίτες από ολόκληρο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα έχουν την επιλογή του Προέδρου Αναστασιάδη η οποία, μέσα από συνεργασίες και σύνθεση, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την πορεία που κάνει την Κύπρο σταθερά καλύτερη.

 

Για το Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι αρνητική εξέλιξη που δείχνει την ανάγκη εμπειρίας και ικανότητα στη διαπραγμάτευση, αλλά εγείρει και ερωτήματα σχετικά με την επιλογή χρόνου

Αυτό που ακούσαμε από τα κατεχόμενα, για την απόφαση της τουρκοκυριακής πλευράς να αποσύρει το χάρτη και την προτασή της για το εδαφικό, είναι σίγουρα μια αρνητική εξέλιξη.

Αμέσως καταλαβαίνουμε όμως πόσο σημαντικό είναι την Κυριακή να επιλέξουμε τον ηγέτη που έχει την εμπειρία και τη γνώση, αλλά και τις ικανότητες να σταθεί σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα όμως δεν μπορεί να μη διερωτηθεί κανείς γιατί από τις 210 τόσες μέρες που πέρασαν από το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επέλεξε τη σημερινή μέρα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, για να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση. Είναι τυχαίο; Δεν είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με μια απόπειρα παρέμβασης;

Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι ψηφοφόροι δεν θα επηρεαστούν από αυτή την απόπειρα του Τουρκοκύπριου ηγέτη να δυσκολέψει την επανεκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη.

Αντίθετα, την Κυριακή στην κάλπη θα επιλέξουμε όχι μόνο την πορεία που κάνει τη χώρα μας σταθερά καλύτερη μέσα από ανάπτυξη, αλλά και τη στρατηγική του Προέδρου Αναστασιάδη για μια συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού της οποίας αναπόσπαστο μέρος θα είναι η ασφάλεια της Κύπρου και των Κυπρίων, χωρίς την ανάμιξη και τις επεμβάσεις εγγυητών ή την παρουσία τουρκικού στρατού.