Πραγματοποιήθηκε το 2ο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο

Στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για καθιέρωση της Ημέρας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, το 2ο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώνεται από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εντάσσεται στους όρους εντολών του Επιτρόπου. Στόχος της Άτυπης Συνεδρίας είναι η ενθάρρυνση της ενεργοποίησης των νέων στα κοινά και η ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Στο φετινό Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο συμμετείχαν πέραν των 500 νέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς διεξάγεται μια συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και να υποβάλουν ερωτήσεις και απόψεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν στη στήριξη της απασχόλησης των νέων, της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας και της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία. Οι συμμετέχοντες επέδειξαν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα οικονομίας, επενδύσεων και άμυνας, και άκουσαν τους σχεδιασμούς των Υπουργείων για το ΓεΣΥ, τη μείωση των οικιακών αποβλήτων, την πάταξη της διαφθοράς και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς για την εξωτερική πολιτική για την περίοδο 2018-2023.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον νέο αυτό θεσμό, που κατατάσσει τη χώρα μας στις υψηλότερες βαθμίδες της ΕΕ. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Κυβέρνηση, μετά την οικονομική κρίση που πέρασε προ πενταετίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η οικονομία είναι ένας κύκλος που δίνει την ευχέρεια όλες οι συνδεδεμένες υπηρεσίες να λειτουργούν σωστά. Έχει σημασία, κατέληξε, να γίνεται σωστή και μεθοδευμένη δουλειά, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.