Νέο deal της Boeing $1,3 δισ. στο Airshow του Ντουμπάι

Η Boeing ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πουλήσει τέσσερα εμπορικά αεροσκάφη στην Ethiopian Airlines σε τελική τιμή $1,3 δισ.

Η παραγγελία προβλέπει ότι η παράδοση των αεροσκαφών θα γίνει το 2018 και το 2019. Δύο από τα τέσσερα αεροσκάφη αποτελούν επιβεβαίωση της δέσμευσης που είχε αναληφθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Μιλώντας στο Dubai Airshow, ο, CEO της Ethiopian Airlines, Tewolde Gebremariam, ανέφερε ότι η συμφωνία υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της αεροπορικής κίνησης στη Βόρεια Αφρική.

«Η περιοχή μας είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή και αναμένουμε αυτή την ανάπτυξη. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για εμάς και για ανταγωνιστές μας», ανέφερε για να προσθέσει ότι η εταιρεία του βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις για την αγορά 777X της Boeing, που θα τεθούν σε λειτουργία το 2019.

Το νέο αυτό deal έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία που έκλεισε η Boeing με τη Dubai’s Emirates η οποία έκανε προκαταρκτική παραγγελία 15,1 δισ. δολ. για σαράντα 787-10, αλλά και με την ALAFCO με έδρα το Κουβέιτ η οποία παρήγγειλε 20 επιπλέον 737 MAX 8s. Το deal αυτό αποτιμάται σε 2,2 δισ. δολ. σε τρέχουσες τιμές καταλόγου.