Πραγματοποιήθηκε η άσκηση ΤΑΜΣ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ Υποστράτηγος Τάσος Μάρκου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η άσκηση ΤΑΜΣ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ Υποστράτηγος Τάσος Μάρκου της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ασκήσεων που οργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς. Τόσο η σημερινή όσο και οι ασκήσεις που προηγήθηκαν κατέδειξαν τη σημαντική αναβάθμιση που έχει επέλθει στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς, ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού.

Ιδιαίτερα σημαντική αξιολογείται η πλήρης ενσωμάτωση των ΣΥΟΠ που προσδίδουν προστιθέμενη αξία και ποιότητα στην Εθνική Φρουρά.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης αφού συνεχάρη τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τον Διοικητή της Ταξιαρχίας και όλο το προσωπικό που ασκήθηκε, ανάμεσα τους και εθνοφύλακες, υπογράμμισε ότι η Εθνική Φρουρά επιστρέφει δυναμικά στις ασκήσεις που αποτελούν, όπως είπε χαρακτηριστικά, προϋπόθεση για το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

Η Εθνική Φρουρά ασκείται σήμερα, στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό ανέφερε ο κ. Υπουργός μέσα από σημαντικές αμυντικές συμφωνίες που έχουμε επιτύχει με γειτονικά κράτη.

Σημείωσε επίσης ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Α’ Φάσης της Αναδιοργάνωσης προχωρά με βάση τον προγραμματισμό και αναμένεται ότι σύντομα η Εθνική Φρουρά θα αποκτήσει νέες ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Η ενίσχυση σε μέσα, σε συνδυασμό με την αναβαθμισμένη εκπαίδευση και τις αμυντικές συνεργασίες που αναπτύσσουμε, στέλλουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής, κατέληξε ο κ. Φωκαΐδης.