Πρέπει επιτέλους κάποιοι τραπεζίτες να πάνε φυλακή

“Το μαχαίρι πρέπει να φθάσει στο κόκκαλο” .  Ο κυπριακός λαός έχει απολύτως συνειδητοποιήσει ότι πλέον θα ζει στην εποχή του μνημονίου. Με την ανεργία να αυξάνεται, οικογένειες να φτάνουν στα όρια της φτώχειας, το βιοτικό επίπεδο να ολισθαίνει…

Αυτές είναι , δυστυχώς, οι παράπλευρες απώλειες… Η αιτία βρίσκεται στην αμαρτωλή διαχείριση των τραπεζών, από όσους βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης, αλλά λειτούργησαν με ανευθυνότητα. Και αντί να σώσουν το τραπεζικό σύστημα και , κατ΄ επέκταση την κυπριακή οικονομία,  έπραξαν τα δέοντα προς ίδιον όφελος. Και αυτό το έχει συνειδητοποιήσει απολύτως η κοινωνία , που απαιτεί πλέον ποινικές διώξεις, για όσους οδήγησαν στο βάραθρο τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, τη Λαϊκή και την Κύπρου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, έχει μιλήσει ανοιχτά για ποινικές ευθύνες. Περιμένει να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της διαδικασίας, τα πορίσματα τριών ερευνών  που διεξάγονται από ξένους Οίκους και από την Κεντρική Τράπεζα, ώστε να έχει τον τελευταίο λόγο.

Οι υπεύθυνοι που έβαλαν το τραπεζικό σύστημα στον αναπνευστήρα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου , να δικαστούν και να επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα.

Οι ένοχοι τραπεζίτες πρέπει να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα . Αυτό απαιτεί ο  Κυπριακός λαός  που με τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται , καλείται να πληρώσει λάθη, παραλείψεις σκοπιμότητες και ένα βαρύ τίμημα, που σε καμία περίπτωση δεν του αναλογεί.