‘Ετοιμος για τη διακυβέρνηση της χώρας με ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα,δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Έτοιμοι, ο ίδιος και το κόμμα του, να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 23ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. «Είμαστε έτοιμοι να ανασχέσουμε την καταστροφή και να δώσουμε μια νέα και αναγκαία μεταρρυθμιστική πνοή».Και ζήτησε ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και «γενναία απομείωση του χρέους,η οποία προϋποθέτει η ανάκαμψη…όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός», είπε χαρακτηριστικά.

Η αποτυχία της τρικομματικής κυβέρνησης είναι κοινός τόπος διεθνώς, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας δριμεία κριτική στους χειρισμούς ως προς το μνημόνιο… «Η Ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες, αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική. Το σχέδιο αυτό, το σκιαγράφησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel. Και το σχέδιο αυτό τιτλοφορείται, «ολόκληρη η Ελλάδα σε ειδική οικονομική ζώνη».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε αναφερόμενος στα όσα βλέπουν τη δημοσιότητα για τη λίστα Λαγκάρντ…  «εμείς δεν είμαστε στο μισθολόγιο της διαπλοκής. Δεν είμαστε στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είμαστε εξαρτημένοι, παρά μόνον από τον ελληνικό λαό. Για ένα νέο φορολογικό σύστημα. Για ένα νέο πολιτικό σύστημα. Απεγκλωβισμένο από τη Λερναία Ύδρα της διαπλοκής. Αυτονομημένο από το καρτέλ της ολιγαρχίας. Καθώς, επίσης, και η επιχειρηματική επέκταση στην ενημέρωση όσων αναλαμβάνουν έργα και προμήθειες του δημοσίου. Στόχος μας να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει το πολιτικό σύστημα με το παρασιτικό παρακράτος των ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Για μια νέα δημόσια διοίκηση. Θα προχωρήσουμε στην πλήρη οργανωτική αναδιάρθρωση του κράτους».

Η  θεμελιώδης πολιτική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τα τρία κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, είναι τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Για την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση. Αλλά και για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση. Διότι ανάκαμψη της ελληνικής οικονομία σημαίνει έξοδος της Ευρώπης από τη κρίση και την αβεβαιότητα».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος … «Σημαίνει και δυνατότητα αποπληρωμής μελλοντικά σημαντικού μέρους των χρημάτων που έχουν δανείσει στην Ελλάδα Για αυτό το λόγο ζητάμε χρόνο. Για αυτό το λόγο ζητάμε αναστολή, moratorium στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έως ότου η χώρα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά».