Πούτιν: Η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ

Τρίτη παρέμβαση της Μόσχας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εντός μερικών ημερών καθώς μετά τις δύο παρεμβάσεις του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, με συνέντευξή του ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει ότι πρόκειται για σχέδιο που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti υποστήριξε ότι «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας, με στόχο την προώθηση της ένταξής της στο ΝΑΤΟ». Παράλληλα, σημείωσε ότι αγνοήθηκε η βούληση των «Μακεδόνων» ψηφοφόρων καθώς το δημοψήφισμα έγκρισης της Συμφωνίας απέτυχε «αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται».

«Η χώρα μας αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, τη θεωρούσε ανέκαθεν ένα πεδίο εποικοδομητικής συνεργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», κατέληξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.