Ποτέ δεν υπήρξα χρυσαυγίτης λέει ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Στ. Μπούκουρας

«Ήμουν ένα ξένο σώμα κι αυτό αποδεικνύεται και από τη μετέπειτα διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Ουδέποτε υπήρξα χρυσαυγίτης ή υποστηρικτής του κόμματος. Προέρχομαι από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Αυτό φέρεται να αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημά του ο ανεξάρτητος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος είχε κληθεί να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτριών για τη συμπληρωματική κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, που του αποδόθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημά του, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως δεν επιθυμούσε να ανεξαρτητοποιηθεί πριν απολογηθεί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, καθώς δεν ήθελε «η πράξη του αυτή, η οποία θα λάμβανε και ως είναι φυσικό τεράστια δημοσιότητα, να επιβαρύνει το κλίμα και να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για τους άλλους δύο βουλευτές του κόμματος που απολογούνταν μαζί με εκείνον, τους κυρίους Γερμενή και Ηλιόπουλο».

Ο Στάθης Μπούκουρας αρνήθηκε την κατηγορία της κατοχής πυροβόλου όπλου με σκοπό τον παράνομο ανεφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας πως το όπλο του ήταν νόμιμο προσθέτοντας πως «οι αρχές εξέδωσαν κανονικά για την καραμπίνα, άδεια κυνηγετικού όπλου, ακριβώς γιατί είναι κυνηγετικό όπλο όπως ορίζει ο σχετικός νόμος και παρότι γνώριζαν ότι κατασκευαστικά η καραμπίνα αυτή πωλείται στα καταστήματα, έχοντας χωρητικότητα 66 και ουχί 3 φυσιγγίων που προβλέπει ο νόμος για τα σχετικά όπλα στην Ελλάδα, χωρίς να είναι δική του ευθύνη αυτό».

Ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να επισημαίνει πως κατείχε, όπως οι περισσότεροι επαρχιώτες που έχουν ως χόμπι το κυνήγι και κατοικούν στα χωριά τους, μια κυνηγετική καραμπίνα και διερωτάται:

«Προς Θεού, είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι την κατείχα με σκοπό να τη διαθέσω σε οργάνωση με σκοπό αυτή να διαπράξει εγκλήματα; Τι είμαι τέλος πάντων, κάποιος επικίνδυνος κακούργος, κανένας εγκέφαλος εμπορίας όπλων; Μια κυνηγετική καραμπίνα κατείχα, η οποία είχε χωρητικότητα δυο παραπάνω φυσίγγια, λόγω του οτι δεν είχε τοποθετηθεί ο μειωτήρας φυσιγγίων, επειδή αυτή την είχα στην οικία μου. Μην ισοπεδώσουμε τα πάντα» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Στάθης Μπούκουρας προσκόμισε στις ανακρίτριες έγγραφα από το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, σύμφωνα με τα οποία -όπως αναφέρει- πάσχει από κατάθλιψη και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή. Γι’ αυτό και ζητά την αποφυλάκισή του, ισχυριζόμενος ότι «οσο διαρκεί η άδικη προφυλάκισή μου και βρίσκομαι έγκλειστος των φυλακών, το πρόβλημα υγείας μου γιγαντώνεται».