Ποτάμι οργής η αμερικανική κοινωνία κατά της χρήσης όπλων – Σώοι οι τρεις Έλληνες μαθητές και οι δύο δασκάλες

Τρεις Έλληνες μαθητές, δύο δασκάλες και μία βιβλιοθηκάριος από την ελληνική ομογένεια, βρίσκονταν στο δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, την ώρα του μακελειού. Και οι έξι κατάφεραν να βγουν σώοι από το σχολείο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, δήλωσε ότι και οι έξι ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της τραγωδίας.

Τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ο  Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συντετριμμένος μίλησε για ειδεχθή πράξη που πρέπει η κοινωνία να απαλείψει. Και ζήτησε από τους πιστούς να βρουν στήριξη στο Θεό και να παρηγορήσουν τις οικογένειες των θυμάτων που υποφέρουν .

Ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί αύριο το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώστε «να προσφέρει ποιμαντική μέριμνα και παραμυθία στους ανθρώπους της περιοχής» και «να προσευχηθεί μαζί τους κατά τη Θεία Λειτουργία».

Ποτάμι οργής γίνεται η αμερικανική κοινωνία, μετά την τελευταία αυτή τραγωδία. Προσωπικότητες, απλοί πολίτες, μαζικοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών, δημοσιογράφοι απαιτούν να υπάρξει επιτέλους αυστηρότερη νομοθεσία για την πώληση, την κατοχή και την χρήση πυροβόλων όπλων.

Οι δημοσιογράφοι, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους στις αλλεπάλληλες ανταποκρίσεις από το αιματοβαμμένο δημοτικό σχολείο. Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος, Πιρς Μόργκαν, αναφώνησε «Φτάνει πια!” κατά τη βραδινή εκπομπή του στο CNN, εξοργισμένος είπε σ’ ένα από τους φιλοξενούμενους του και υποστηρικτή της πανίσχυρης Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA).