Πορτογαλία: Καλλιτέχνες και διανοούμενοι εναντίον Μέρκελ

“Ως πρωτεργάτη του νεοφιλελεύθερου δόγματος που καταστρέφει την Ευρώπη” χαρακτηρίζουν την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ  σε ανοιχτή επιστολή τους Πορτογάλοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Ποστογαλία 100 καλλιτέχνες και διανοούμεοι της χώρας προσυπέγραψαν ανοιχτή επιστολή εκφράζοντας την αντίθεση τους στο πρόσωπο της.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την επιστολή βρίσκονται η συγγραφέας Αλίς Βιέιρα, ο σκηνοθέτης Αντόνιο Πέντρο Βασκονσέλος, ο δημοσιογράφος Ντανιέλ Ολιβέιρα, ο ιστορικός Φερνάντο Ρόζας, ο κοινωνιολόγος Αντόνιο Πέντρο Ντόρες και ο τραγουδιστής Κάρλος Μέντες.
 
Η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Πορτογαλία, η οποία να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της στη χώρα, θα συνοδεύεται από Γερμανούς επιχειρηματίες και θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα και με τον πρωθυπουργό Πέντρο Πάσος Κοέλιο.
 
Την ίδια ώρα, στην Λισαβώνα ήδη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις  ανήμερα της επίσκεψης Μέρκελ, ενώ δρακόντεια αναμένονται τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.