Πορεία κατά της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα

Πορεία κατά μήκος της οδού Ερμού, από την πλατεία Συντάγματος και προς το ναό της Παναγίας Καπνικαρέα, πραγματοποιούν αυτή την ώρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σωματεία εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου, στα πλαίσια της κινητοποίησης κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την ίδια ώρα η ξεχωριστή πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε νωρίτερα από την Καπνικαρέα και κατέληξε στο Σύνταγμα, συνεχίζεται μέσω της οδού Μητροπόλεως.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), καλεί τους μικρούς επιχειρηματίες να μην ανοίξουν σήμερα τα καταστήματά τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΟΙΥΕ έχουν καταθέσει από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης. Ζητούν ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η τρόικα και όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πλευρά σε εύλογο διάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και αν διαπιστωθεί ότι δεν ήταν η αναμενόμενη θα υπάρξουν διορθωτικές αποφάσεις.

Αύριο Δευτέρα, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου ενώ την επόμενη Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά με βάση τη νομοθεσία που προβλέπει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επτά φορές τον χρόνο.