Πολάκης για Στουρνάρα: “Υπηρέτης αυτού του συστήματος”

Πολάκης: Απέναντι βάζουμε τα οργανικά στοιχεία του συστήματος διαπλοκής, όχι τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, θεωρεί ως εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για μια άλλη αναπτυξιακή στρατηγική με δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, την αλλαγή του κράτους μέσω αποκέντρωσης των δομών και την ταχύτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι στον Προϋπολογισμό, που θα συνταχθεί μέχρι τον Οκτώβριο, δεν θα περιλαμβάνεται περικοπή των συντάξεων, ενώ σχετικά με τα μέτρα στήριξης των πολιτών που πρόκειται να ανακοινωθούν στην ΔΕΘ τονίζει ότι “η λύση δεν είναι να γυρίσουμε στο κράτος της μίζας και της συναλλαγής πριν από το 2009”, αλλά “η λύση είναι να επανακτήσουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδύναμων, με ανακούφιση των τίμιων μεσαίων στρωμάτων που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της κρίσης, γι’ αυτό και θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις από το υπερπλεόνασμα”.

Προσθέτει ότι θα πρέπει να υπάρξει προσεκτική αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία.

Ο κ. Πολάκης σημειώνει ότι κατηγορούν τον πρωθυπουργό για “διχαστικό λόγο και επίθεση κατά πάντων” στο διάγγελμά του από την Ιθάκη, “αυτοί που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στην συνέντευξη του εξαπολύει επίθεση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, συμπεριλαμβάνοντας τον κ. Στουρνάρα στην “ελίτ που χρεοκόπησε τη χώρα και δεν πλήρωσε τίποτα, αλλά τα μνημόνια φτιάχτηκαν έτσι για να μην “πειραχτούν” αυτοί”.

Χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα “υπηρέτη αυτού του συστήματος”, προσθέτοντας ότι θα ασκεί κριτική και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον κ. Παπαδήμο.

“Τους πείραξε πολλούς που είπε ο Τσίπρας ότι τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες. Αυτό δείχνει και τον βαθμό διαπλοκής πολλών ΜΜΕ με όλο αυτό το σύστημα εξουσίας κράτος-τράπεζες-ΜΜΕ που υπηρετώντας τα συμφέροντα 80-100 οικογενειών είχαν κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι “όλο το παλιό σύστημα που σπαρταράει σαν το ψάρι, ειδικά τώρα που φύγαμε από την στενωπό, αγωνιά να περάσει στον κόσμο την γραμμή «όλοι ίδιοι είναι». Όσο κι αν προσπαθούν δεν θα το καταφέρουν”, ενώ προσθέτει ότι “απέναντι βάζουμε αυτούς που ήταν οργανικά στοιχεία του συστήματος διαπλοκής και θέλουν να επανέλθουν για να συνεχίσουν τα ίδια. Τον κόσμο δεν τον βάζουμε απέναντι, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”.

Ερωτηθείς αν επιθυμεί να παραμείνει αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απαντά “έχουμε κάνει ήδη πολλά, το έργο ποτέ δεν τελειώνει. Είμαστε όλοι στρατιώτες και ο στρατηγός επιλέγει”.

Αναφορικά με το αν επιμένει στην δήλωσή του για τον τελικό αριθμό των θυμάτων στην τραγωδία στο Μάτι που “θολώνει” το ότι “το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά”, ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για “μεγάλη σπέκουλα που παίχθηκε στην προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση” καθώς και για διαστρέβλωση των όσων είπε, καθώς ο ίδιος είχε τονίσει την τεράστια προσπάθεια με στιγμές “ανείπωτου ηρωϊσμού από το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό, τους βατραχανθρώπους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Περιφέρεια”.

“Υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν καλά, και ναι, “μαυρίζει” αυτή την εικόνα ηρωϊσμού, απο την στιγμή που υπήρξαν 95 νεκροί. Αυτό είναι κάτι πολυ βαρύ. Και μετά άρχισαν την επίθεση” καταλήγει στην συνέντευξή του ο κ. Πολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ /Εφημεριδα των Συντακτών

Check Also

Ελλάδα-Κορωνοϊός: Νεκροί και νοσηλείες παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Στη βαριά σκιά των χιλιάδων νοσηλευομένων με λοίμωξη Covid στα νοσοκομεία – σήμερα είναι 5.118-, …

Eλλάδα: Πάνω από 250.000 αιτήσεις για την απαλλαγή φόρου τηλεφωνίας

Περισσότεροι από 250.000 πολίτες ηλικίας 15 έως 29 ετών δήλωσαν μέσα σε μία εβδομάδα τον …