ΑΚΕΛ: Οι απειλές δεν θα εκτονώσουν την κρίση στη Παιδεία. Το αντίθετο..

Σε γραπτή δήλωσή της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Ελένη Μαύρου, για την κρίση στην Παιδεία, τονίζει ότι οι απειλές δεν θα εκτονώσουν την κρίση στη Παιδεία. Το αντίθετο..

“Ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την κρίση στη δημόσια εκπαίδευση μεγαλώνει την ανησυχία μας για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία τους μήνες που έρχονται.

Οι κυβερνώντες δημιούργησαν την κρίση με τις μονομερείς και αυταρχικές αποφάσεις τους αντί να εστιάσουν σε ένα διάλογο για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δίνοντας προτεραιότητα σε κρίσιμα θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός της ύλης, η υλικοτεχνική υποδομή, η ουσιαστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, η ασφάλεια των παιδιών και τόσα άλλα.

Βάφτισαν «εξορθολογισμό» αποφάσεις που πήραν χωρίς καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση, προωθώντας μια οικονομίστικη λογική στηριγμένη, μάλιστα, σε λανθασμένα και παραπλανητικά στοιχεία.

Και όταν στην εκστρατεία απαξίωσης του δημόσιου σχολείου συνάντησαν την αντίδραση των εκπαιδευτικών, κατέφυγαν στο δέλεαρ χρημάτων και προσαυξήσεων. Πήραν βέβαια ξεκάθαρη απάντηση.

Και τώρα εκφοβίζουν με απειλές και εκβιασμούς! Έτσι αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό διάλογο και τη δημοκρατία.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οτι έκαναν τις τελευταίες βδομάδες με τους εκπαιδευτικούς το έκαναν προηγουμένως με άλλες ομάδες εργαζομένων – και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Και θα το κάνουν και στη συνέχεια ενάντια σε όποιες ομάδες εργαζομένων σταθούν στο δρόμο της εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που με προσήλωση ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στο αυτονόητο: να παγώσει –έστω- τις μονομερείς αποφάσεις της και να εισέλθει σε ένα ουσιαστικό και δομημένο διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για μέτρα που πραγματικά να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο, για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.”