Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της δεξιάς την μετά Αναστασιάδη, εποχή;

Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγό της δεξιάς την μετά Αναστασιάδη, εποχή;

Τα σενάρια άρχισαν από τώρα να μπαίνουν σε εφαρμογή και όποιος αντέξει μέχρι τότε να κερδίσει την αρχηγία της δεξιάς την μετά Αναστασιάδη, εποχή.

Ήδη άρχισε κάπως να διαγράφεται ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της επόμενης πενταετίας μετά το τέλος της θητείας του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο σημερινός Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, θεωρείται ο επίσημος διάδοχος Αναστασιάδη και φυσικά ελέω του ιδίου του Πρόεδρου Αναστασιάδη.

Όμως, όπως συζητείται σε συναγερμικούς κύκλους ο Αβέρωφ δεν είναι τόσο δημοφιλής. Σίγουρα δεν έχει την ηγετική φυσιογνωμία του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος κράτησε την αρχηγία και κέρδισε και την Προεδρία για δύο θητείες.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φάιδωνας Φάιδωνος έριξε το γάντι πριν από μερικές εβδομάδες ότι θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος το 2023. Ο Δήμαρχος Πάφου λειτουργεί σαν Ρομπέν των δασών. Τώρα αν θα του βγει κανείς δεν ξέρει.

Επίσης ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει καταφέρει να κάνει μεγάλα βήματα προς την αρχηγία του ΔΗΣΥ καθώς και για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά τα έχει κερδίσει κατά τη θητεία του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όπου με τη πραότητα και την ευγένεια του κατάφερε να έχει προσωπικό λαικό έρεισμα από τη δεξιά.

Ο δε Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εκεί που ην πρώτη πενταετία της θητείας του είχε πάει πολύ καλά αφού κατάφερε να ξελασπώσει τη κυπριακή οικονομία και να βγάλει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τη Κύπρο από τα μνημόνια, τώρα με το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, μάλλον δεν υπάρχει ελπίδα.

Από την άλλη ο Ευρωβουλευτής, Λευτέρης Χριστοφόρου προσπαθεί να περάσει στη πρώτη γραμμή της δεξιάς αλλά μάλλον θα παραμείνει δεύτερος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, έχει λαικό έρεισμα εντός του ΔΗΣΥ, αλλά παραμένει το ερώτημα ότι εάν μεταπηδήσει στην Γενική Εισαγγελεία δεν θα τον ενδιαφέρει πλέον η αρχηγία.

Ένα άλλο αστέρι που γεννιέται και ίσως θα κτυπήσει τα ρέστα του είναι ο τέως Υπουργός υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Τώρα με όλους αυτούς τους δελφίνους, θα αναμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε ποιος θα φανεί ο πιο έξυπνος και ικανός  πολιτικός για να ηγηθεί της δεξιάς.